Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Forsström trea i "Open Water" – avslutade SM-veckan med brons

Harnäs Skutskär SS:s simmare Erik Forsström kämpade till sig bronset i slutet av SM-veckan.

Annons

Glada miner hos bronsmedaljören Erik Forsström

Efter ett mycket framgångsrikt Sum-Sim för Harnäs Skutskärs SS Erik Forsström bar det direkt av till SM-veckan i Norrköping där han hade fyra starter. Under den första dagen var det 1500 meter frisim som stod på programmet.

När Sum-Sim-veckan gick av stapeln krossade Forsström rekorden hos klubben, men när han nu klev in i SM-veckan blev det lite för mycket på kort tid. Han gjorde, trots det, sin näst bästa tid på 17.42,98 och placerade sig på en 21:a plats i JSM.

Dagen därpå var det dags för 400 meter medley, där Forsström gjorde ett bra och väldisponerat lopp. Han gick i mål strax över sitt nyslagna personliga rekord och hamnade på en 16:e plats.

Redan innan tävlingarna var 800 meter frisim Forsströms största chans förutom ”Open Water” som avslutade SM-veckan. På 800 meter gjorde Forsström en gedigen insats och slutade på en trettonde plats med tiden 8.56,42 – en tid strax över det personliga rekordet.

När sedan SM-veckan för simning avslutades med just ”Open Water" i Motala ström i Norrköping var han med som en av favoriterna i pojkklassen 16-17 år över distansen 2500 meter.

Efter en tuff start där Forsström tappade i positioneringen avancerade han upp genom fältet. När det var 400 meter kvar av loppet var han fyra men hade krafter att passera simmaren som låg före och gick därför i mål som klar trea på 26:35,40.

Det får ses som en bra avslutning på SM-veckan för Forsström, som också gjorde sin sista tävling för Harnäs Skutskär SS. Efter sommaren kommer han att tävla för Uppsala SS där han sedan ett år tillbaka går på simgymnasiet.

Mer läsning

Annons