Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlesimmare kvalade in till ungdoms-SM

/
  • Bakre raden: Frida Florén, William Borg, Linda Borg, Marcus Ålenius.   Främre raden: Clara Florén, Helmi Swanson, Amie Molon-Ritchnér.

Marcus Ålenius, Gävle SS, imponerade i säsongens första tävling i långbana i helgen.
Han slog till redan första dagen genom att kvala in till SUM-SIM (ungdoms-SM) på 200 m bröstsim.

Annons

Detta med hela fem sekunders marginal i klassen 15 år och yngre och Marcus är bara 14 år.

Tiden blev fina 2.42.96. Dagen efter följde han upp detta men kanonsimning på halva distansen.

1.13.57 och han är 2:a i Sverige i sin åldersklass hittills i år med dessa tider och det bådar gott inför SUM-SIM som går av stapeln i Trollhättan i sommar.

Amie Molin-Richtnér, 14 år, hade trots oerhört fina simningar stolpe ut hela helgen gällande kval till samma tävling. Amie är redan klar på 100 bröstsim men har stora chanser att kvala på fler distanser.

1.03.98 är endast 0,5 sekunder ifrån. Hennes 100 ryggsim var också bra där hon landade på 1.14.85, endast 1 sekund ifrån. Men hon har fler tävlingar att lyckas på och med hennes inställning så kommer det att gå vägen. William Borg,15 år, var likt Amie precis utanför kval men har två tävlingar kvar i vår att lyckas på.

Helmi Swanson,11 år, är Sveriges bästa bröstsimmerska i sin åldersklass i kortbana men visade att hon även vill vara det i långbana. 1.30.81 på 100 bröstsim befäster denna position. Hennes klubbkompis Frida Florén har fjärilsim som personlig favorit och tiden 1.34.67 och är nu fyra i sin åldersgrupp på denna distans.

Hennes storasyster Clara Florén, 13 år, gillar mer de längre distanserna och på 800 frisim kom hon under 11 minuter för första gången. 10.57.12 är nya personliga rekordet och en topp 7-placering. Även 1.08.69 är bra på 100 frisim och det bådar gott för dessa tre yngre tjejer som skall tävla mot Mellansveriges bästa simmare i helgen som kommer då Simiadenfinalerna går av stapeln i Eskilstuna.

Mer läsning

Annons