Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldnålen på Gästrikeserien i simning

Ett bevis på att man är en komplett simmare är att erövra guldnålen på Gästrikeserien. En numrerad guldnål tilldelas de simmare som uppnått gulddiplomtid i samtliga grenar. Nålen delas ut av Gästriklands Simförbund.

Annons

När tredje deltävlingen av Gästrikeserien avgjordes i Hoforshallen 25 oktober så var det dags för Marcus Ålenius 14 år att kliva fram i rampljuset. Han hade 100 ryggsim och 200 frisim kvar att bemästra och som han gjorde det. 1,12,3 på 100 ryggsim var en kapning av det personliga rekordet med hela fem sekunder och fyra sekunder under urkvalningstiden. På 200 frisim hade han 2,12,47. 7,5 sekunder under kvalgränsen och 6,5 sekunders personligt rekord. Vi gratulerar Marcus till denna milstolpe i simmarkarriären!

Även andra simmare hade en grym tävlingseftermiddag med många ursimningar på de olika distanserna och många nya fina personliga rekord. Dessa simmare är det med ett stort nöje att få följa i deras tävlings framgångar då de besitter enorm tränings vilja och vinnarskallar Närmast väntar Ungdoms SM –kval (SUM-SIM) för många av dem den 14-15 november i Borlänge.

Mer läsning

Annons