Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn över Gävle SS i Masdoppet

/


Höstens premiärtävling gick av stapeln i Maserhallen i Borlänge. Masdoppet är en årligt återkommande tävling tidigt på höstsäsongen som bjuder på många tuffa utmaningar i form av långa distanser.

Annons

Träningsstarten för simmarna var den 27 juli så många långa pass har det blivit i 50-metersbassängen på Fjärran H öjder vilket resulterade i fantastiska resultat som även står sig Sverige eliten. Sammanlagt 33 guld, 24 silver samt 18 brons kapade de 26 simmarna från Gävle SS och Sandvikens SHK till sig på dessa tävlingar och detta när simmarna är i en tung träningsperiod.

Simmarna genomförde en fantastisk tävling i helgen. Det som visade sig under helgen var att träningen ger resultat och att alla simmarna är otroligt engagerade och målmedvetna.

Roligast under helgen var att många vågade utmana sig själva och prova på att tävla i nya och lite längre sträckor Albin Östlund 11 år slog till direkt på 400 frisim med tiden 5,42,20 som är ett personligt rekord med hela 30 sekunder. Albin var även del av ett lagkappslag som knep 2 guld och 1 brons och detta i åldersklassen 15 år och äldre så han har framtiden för sig. De övriga i laget var Andreas Persson, Nugzari Batikatse och Patrik Florén. Två andra som verkligen gillar och behärskar detta med långa sträckor är Jakob Källqvist och Adam Carlsson båda är 14 år. Jakob hade en grym helg med 11 guld och 1 silver. Han slog personliga rekord i nästan allt han simmade och visade även att han är tillbaka i Sverigeeliten på ryggsim när han drog till med 2,19,83 på 200 ryggsim och är nu 2:a i Sverige i sin åldersgrupp. Båda tog sig även an 1500 frisim med fina personliga rekord och medaljer. Jakob simmade även 100 ryggsim kanon på 1,04,92 och visar på att han är fast besluten om att tampas om medaljerna på Ungdoms SM i vinter. Adam har på kort tid nu tagit stora kliv framåt och det är en spännande höst han har framför sig. Marcus Ålenius är ännu en av GSS stora talanger och detta speciellt på bröstsim. Han persade med 8 sekunder på 200 bröstsim och är även han 2:a i Sverige i sin åldersgrupp på denna sträcka. Marcus tog ju en USM medalj i somras och tänker se till att det blir två i vinter dvs. även på halva distansen

Carl Hansson 12 år for fram i bassängen och vann allt han ställde upp i, 6 guld och del i 4 lagkappsguld. Han visade att med rätt tänk och träningsflit så kommer framgångarna. I laget förutom Calle så simmade Jakob Källqvist, Marcus Ålenius och Adam Carlsson och detta är ett lag som skall försöka ta sig hela vägen till USM. I helgen var de helt överlägsna. Helmi Swanson har efter en vår som inte riktigt gick som hon ville rivstartat denna säsong. Hon är helt enorm i bassängen och behärskar alla simsätt oerhört bra. Hon knep 7 guld och ett silver samt vad även hon del i ett lagkappslag som vann alla 4 lagkapperna. Helmi är just nu bäst i Sverige i sin åldersgrupp på många sträckor men i helgen så var det 200 medley 2,45,07 samt 100 bröstsim 1,23,22 som gladde mest. Gävles lag bland de yngre tjejerna hade en rolig afton med 4 guld men det roligaste är nog att vi hade hela 2 st lag med vilket visar på vilken otrolig bredd det finns bland de yngre tjejerna. I lagen simmade Frida Florén, Lisa Löf, Maja Nilsson, Gabriella Mosbach, Emelie Wijker, Ida Lundén, Helmi Swanson, Amie Molin- Richtnér, Elina Carlson, Clara Florén.

Amie Molin Richtnér 14 år hade upp och ner på tävlingen, lite sjukdom i koppen men ett grymt bra humör och enormt bra tänk gav många fina tider och utmaningar. 1,12,93 på 100 ryggsim är precis på pers och 2,50,74 på 200 bröstsim är pers med 2 sekunder. Amie kommer att dra iväg ordentligt under hösten om hon fortsätter sin fina träningsflit nu.

Två andra som har tränat oerhört bra nu under försäsongen är 15 åringarna Andreas Persson och Nugzari Batikatse. De krossade alla sina gamla personliga rekord och överträffade verkligen sig själva. De båda visar på att om man bestämmer sig för något och håller i det då kan man göra stordåd. 1.16,92 resp 1,16,92 på 100 fjäril var en rolig kamp att se. Även 1,04 på 100 frisim är glädjande. De har kapat 8-10 sekunder nu på denna distans det senaste halvåret.

Agnes Humling 15 år var än en gång under 2,20 på 200 frisim och fin nya fina tiden 2,19,22. Agnes hade en tuff helg med många starter och tuffa distanser men höll ihop bra och gjorde en massa lopp som låg precis på pers eller under. Hennes lillebror Lukas Humling 10 år tävlandes för Sandviken SHK hade även han en rolig helg med 3 pallplatser där guldet kom på 200 bröstsim med tiden 3,40,94. På denna distans knep även Oliver Hjalmarsson-Sarlind 12 år och Olle Wikholm 11 är från GSS de övriga pallplatserna.

Allt detta gav att Gävle SS tog hem föreningstävlingen över bästa förening med 188 poäng, över 50 poäng mer än tvåan Ludvika.

Alla simmare som deltog i tävlingarna gjorde fina resultat vilket visar att träningsfliten som råder ger resultat och skapar harmoni i den fortsatta utvecklingen.

Mer läsning

Annons