Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Lindblom slog distriktsrekord i Lettland

Robert Lindblom, Sarah Wallin och Petter Cyrén från Harnäs Skutskärs SS var alla tre uttagna att representera Mellansvenska simförbundet i helgens Lettiska öppna mästerskapen

Annons

Robert Lindblom hade lyckats bevara sin form från förra helgens Norrländska Mästerskap och putsade sina personliga rekord i alla sina tre starter. I försöken på 50 bröstsim slog Robert till och gick till final med fjärde bästa tid 28,79. En tid som tar Robert upp till en elfte plats genom tiderna på denna distans i Sverige och en andraplats i årsstatistiken. I finalen gick det inte lika bra och Robert slutade femma.

Sarah Wallin var simmässigt vidare till final på 200 bröst men regler var att minst fyra tjejer måste vara från Lettland vilket gjorde att Sarah inte fick simma finalen. Men på 50 och 100 bröstsim var Sarah med till B-final. På 100 bröst slutade Sarah 11:a och på 50 bröst 10:a – bra placeringar och bra tider av unga Sarah.

Petter Cyrén var 11:a på 200 bröstsim och även han tog sig till b-final på 50 och 100 bröstsim. Petter simmade sedan bröstsimssträckan i Mellansvenskans lag i 4x100 medley som slutade tvåa.

När tävlingarna avslutades belönades Robert med ett pris för tävlingens sjätte bästa resultat bland herrarna. Roberts tid på 50 bröstsim från försöken var också distriktsrekord för Mellansvenska simförbundet. Att jämföra tider är svårt men enligt internationella simförbundets rankingtabell så är Roberts tid det bästa distriktsrekord för herrar i Mellansvenska simförbundet.

Nu kommer en del 50 meters tävlingar Filbyter Cup 22-24/5, UGP i Eskilstuna 30-31/5, DM/JDM 6-7/6. Huvudmålet för säsongen är för Sarah Ungdoms-SM i Trollhättan 24-28/6. För Robert och Petter är det SM i Sundsvall första veckan i juli.

Mer läsning

Annons