Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka insatser av gästrikesimmare i ungdoms-SM

/

Det blev en framgångsrik helg för gästrikesimmarna i Trollhättan.
Marcus Ålenius från Gävle SS tog brons och Sarah Wallin knep ett silver.

Annons

Sarah Wallin från Valbo som numera simmar för Ludvika SS startade på tre distanser i åldersklassen 15 år och tog sig till final på alla tre starterna.

Sarah inledde sitt tävlande på torsdagen med 200 medley där Sarah slog personligt rekord och tog sig lite överraskande till final. I finalen upprepade Sarah sin fina simning men slutade på en åttonde plats. På samma distans var Gävle SS Amie Molin Richtnèr också i final även hon slutade på en åttonde plats. Marcus Ålenius, Gävle SS, slog till redan på torsdagen med en tredje plats i åldersklassen pojkar 14 år och yngre. Marcus gjorde ett mycket bra lopp och var med och slogs om silvermedaljen ända in i mål. Slutligen fick han ge sig men det skilde endast 11 hundradelar till silvermedaljen.

På fredagen var det bara Sarah som tog sig vidare till final på 100 bröst och i finalen blev det personligt rekord och en femteplats. Amie Molin Richtnèr och Agnes Humling gjorde bra lopp på 100 bröst men det räckte inte till att få simma final. Harnäs Skutskärs långdistansare Erik Forsström gjorde en mindre lyckad insats på 1500 fritt men han samlade sig för en revansch senare på 800 fritt.

På lördag var det dags för Sarah Wallins favoritdistans 200 bröstsim. Sarah simmade ett bra lopp runt det personliga rekordet på förmiddagen och tog sig till final med den femte bästa tiden. Till finalpasset var det en laddad Sarah som stod på startpallen. Sarah gör sitt bästa 200 meterslopp med marginal och är tvåa i loppet efter Västerås talangfulla Hanna Brunzell. Sarahs tid 2.43, 47 var ett personligt rekord med nästan fyra sekunder. Amie Molin Richtnèr simmade 100 rygg men tog sig inte vidare till final.

Under söndagens försökstävling simmade Marcus Ålenius 200 bröstsim men i konkurrensen med ett år äldre simmare räckte inte Marcus simning till final. Jakob Källquist Gävle SS fick sitt USM förstört när han insjuknade i tolv dagar med hög feber veckorna innan USM. Jakob simmade 100 rygg och 100 fjäril men kunde inte göra sig själv rättvisa. Sista gästrikesimmare i vattnet var Harnäs Erik Forsström på 800 fritt. Erik som var missnöjd med sitt 1500 fritt fick till en rejäl revansch på halva distansen. Erik var ute på 400 meter på personligtrekord och i mål var han på 9.07,11 även det personligtrekord vilket ger Erik en biljett till SM på denna distans. I åldersgruppen 16-17 år blev Erik 15:e men Erik har ytterligare ett år kvar i den klassen.

För Sarah Wallin och Erik Forsström är det nu SM-veckan i Sundsvall som gäller. Där kommer även Petter Cyrèn och Robert Lindblom från Harnäs-Skutskär delta.

Mer läsning

Annons