Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora simframgångar för distriktet i Falu skin games

/

35 simmare från Gävle SS, Harnäs SS och Sandvikens SHK ställde upp i Falu skin games i helgen och många personliga rekord slogs med råge.

Annons

Falu Skin games har en härlig tvist i just skinsfinalerna. Alla simmar 50 m av varje simsätt, fjärilsim, ryggsim, bröstsim och frisim, de sju bästa i varje simsätt går till en skinsfinal där simmare simmar först ett lopp där de två sista slås ut, efter en minut så är det dags för ytterligare ett lopp men nu med fem deltagare.

Här slås ytterligare två simmare ut och efter en minut till så görs detta om där en simmare slås ut vilket leder till att det blir en final mellan de två simmarna som klarar av att simma många lopp i maxfart på kort tid. Man kan jämföra det lite som med längdskidåkarnas sprintupplägg.

Gävle SS Amie Molin-Richtnér 15 år lyckades ta sig till final i alla simsätt vilket visar på att hon behärskar alla simsätt och hon lyckades bäst på bröstsim. Väl där så lyckades hon ta sig vidare en gång men hade sedan inte hundradelarna på sin sida. Även Gävles Marcus Ålenius kom till Skins final på 50 bröstsim men slogs ut i början. Här tävlar alla åldrar mot varandra så Amie och Marcus har verkligen framtiden för sig.

I övriga tävlingen så var det de yngre simmarna från klubbarna som hävdade sig bäst. Man simmade allt från 1-8 grenar där det räknas poäng utefter vad man presterar för tider. Man tar de bästa tiderna från 6 grenar för de yngre och 8 grenar för de äldre Hugo Swanson 10 år från Gävle SS knep förstaplatsen före klubbkompisen Oliver Wijker i pojkar 10 år och yngre.

Hugos 32,99 på 50 frisim är oerhört snabbt i åldersgruppen. Hans syster Helmi Swanson 12 år tog första platsen i flickor 12 år med många fina simningar. Lucas Humling 11 år från Sandviken SSHK hade marginalerna på sin sida och knep förstaplatsen 1 poäng före tvåan Botvid Wiell från Uppsala. Amie Molin Richtnér 15 år GSS kom på en fin tredje plats i kamp med ett år äldre tjejer. Hon slog återigen ett klubbrekord på 50 bröstsim med tiden 34,79.

Många simmare hamnade precis utanför topp tre men som gjorde fina resultat i bassängen. Marcus slog till med en tid under minuten på 100 frisim vilket är en milstolpe. Carl Hansson 13 år GSS likaså på 50 frisim men då under 30 sekunder, 29,34 är nya personliga rekordet. Clara Florén 14 år GSS kom under 2,20 på 200 frisim och ha mer att ge. Lisa Holfve 11 år GSS kom under 1,30 på 100 frisim för första gången och Emelie Wijker 13 år GSS visade att hon är på gång med 1,20,77 på samma distans.

Det är många unga och hungriga simmare i Gävle SS, Sandviken SHK och Harnäs SS som visar upp sig på dessa tävlingar och skapar sig rutin inför de stora tävlingarna i vår/sommar. Simningen växer sig allt starkare i regionen.

Gävle SS deltog även med två lagkappslag som skördade framgångar, I ålder 01-03 mix så knep de två silvermedaljer på 4x50 frisim och 4x50 medley. I laget simmade Amie Molin-Richtnér, Clara Florén, Marcus Ålenius och Adam Carlsson. De gjorde enormt fina simningar under dessa lagkapper. I mix födda 04 och yngre hade GSS ett lag med i 4x50 medley där en fin silvermedalj bärgades. I laget simmade Oliver Wijker, Helmi Swanson, Lisa Löf och Hugo Swanson.

Nästa tävling är Ungdoms GP i Ludvika 12-13 mars.

Mer läsning

Annons