Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft simmotstånd i norrländska

I helgen avgörs Norrländska mästerskapen i simning i Sundsvall och Harnäs-Skutskär finns på plats med en trupp på sex simmare.

Annons

Robert Lindblom är den simmare som på förhand har de största chanserna att konkurrera om medaljer och finalplatser. Robert som är en utpräglad sprintsimmare kommer att simma 50 frisim, fjäril och bröstsim. Dessutom 100 m frisim och fjäril.

Robert har hårdast möjliga motstånd då Sundsvalls Johannes Skaigus deltar som är Sverige etta på bröstsimssträckorna.

Robert är topp tio i Sverige på korta bröstsimmet och har under våren utvecklat fjärilsimmet och ser fram emot att mäta sin krafter med Norrlands eliten på i första hand 50 bröst och fjäril.

Förutom Robert Lindblom tros Erik Forsström har goda möjligheter att hävda sig bra främst på de längre frisimssträckorna. Erik har haft en mycket positiv utveckling de senaste åren och hans största chans kommer redan idag på 1 500 m frisim.

Övriga deltagare från Harnäs är Emmelie Hansson på bröstsim, Louise Zettergren fjäril och frisim. Debut i dessa sammanhang gör tvillingarna Adam och Elina Carlsson som ska bli spännande att följa under helgen.

Norrländska mästerskapen sätter punkt på kortbanesäsongen och redan i helgen drar en rad långbanetävlingar igång. Gävle SS och Sandviken SHK väljer att delta i Västerås Meet där deras toppsimmare får möta bästa möjliga motstånd.

Nästa helg första till tredje maj är Robert Lindblom, Petter Cyrén och Sarah Wallin uttagna att representera Mellansvenska simförbundet i öppna lettiska mästerskapen i Riga på långbana. Petter och Sarah har valt att spara sig till den tävling och står över norrländska mästerskapen i år.

Mer läsning

Annons