Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arwidsson och Öberg nära pallen i skidskytte-EM

/
  • Hanna Öberg och Tobias Arwidsson var nära pallen i skidskytte-EM som började på onsdagen.

Skidskytte-EM startade med nos på en pallplats för det svenska laget i singel-mix med Hanna Öberg och Tobias Arwidsson. Men det blev bara snubblande nära.

Annons

Tobias Arwidsson är tagen till nåder i skidskyttelandslaget igen och JVM-guldmedaljören Hanna Öberg är det senaste stjärnskottet. Tillsammans hade de en riktigt bra runda i stafetten i singelmix i skidskytte-EM på onsdagsförmiddagen.

Hanna Öbergs första runda såg riktigt bra ut och hon låg tvåa efter ryskan Victoria Slivko tisdmässigt.

Men Arwidsson tappade tid på sitt första varv trots felfritt skytte och avståndet började springa iväg. Trots det var svenskarna bra med i de återstående två rundorna och slogs med Norge om tredjeplatsen. Men Ingrid Landmark Tandrevold och Vetle Sjastad Christiansen var för svåra att slå och svenskarna fick nöja sig med en hedrande fjärdeplats, 16 sekunder efter Norge.

På eftermiddagen var det dags för mixstafett där Johanna Skottheim, Sofia Myhr, Christofer Eriksson och Peppe Femling fick chansen. Det blev dock inte som det var tänkt. Skottheim tappade tid på sin runda efter missade skott och trenden fortsatte i övriga rundor. Det slutade med en tiondeplats för det svenska stafettlaget och Ryssland vann även i den klassen.

Resten av EM körs så här:

Torsdag:

11.00 Sprint, dam

14.00 Sprint, herr

Lördag

11.00 Jaktstart, dam

14.00 Jaktstart, herr

Söndag

11.00 Masstart, dam

14.00 Masstart, herr

Mer läsning

Annons