Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bettan nobbar demontränaren Pichler

/

Demontränaren Wolfgang Pichler är tillbaka i svenskt skidskytte.
Men när han tog ut sin första landslagstrupp fick han nobben av Bettan Högberg, Jädraås.

Annons

Anledningen är dock egentligen inte Pichler.

Inte heller att Bettan i fjol åkte ut ur landslaget.

– Jag tycker bara att jag har hittat min egen väg nu, och att förra säsongens träning gav mig en ordentligt skjuts framåt, berättar Bettan.

– Jag var ju med och startade ett eget team, Team Skididrott, jobbade fram sponsorer och ordnade läger – och allt slit gav resultat i bra träning också. Det gav en nystart.

Det går inte att kombinera med landslaget?

– Nej, Wolfgangs upplägg är att alla är med och kör enligt hans idéer i landslaget. Jag har varit med om det, och det gav mig en bra grund. Så det har inget med Wolfgang att göra egentligen.

– Nu känner jag att jag vill fortsätta jobba med min tränare Pär Svärdfeldt, eftersom jag tror att jag har något bra på gång.

– Vi hade dessutom redan gjort klart planeringen, innan de ringde från landslaget.

Hur var det att säga nej till Wolfgang Pichler?

– Jag hoppas och tror att han förstod hur jag tänker, jag satt ju en stund och pratade med honom. Jag har ju snackat med alla andra landslagsledare också, och med landslagskompisar.

Men är inte dörren stängd till världscup och VM nu?

– Nej, jag kommer att få chansen att kvala in i testtävlingar. Precis som jag gjorde den här gångna vintern. Och det tänker jag självklart göra.

– Dessutom så kan jag få ansluta till landslaget efter rullskid-SM i Torsby i augusti, och vara med på deras första snöläger.

Hur ser den egna planeringen ut då?

– Vi drar i gång med ett första träningsläger på Mallorca 19 maj. Det är ju snart.

Men tävlingssäsongen startar redan 21 maj ser jag!

– Haha, ja du menar det där TV4-programmet Hela kändis-Sverige bakar. Men det spelades in i fjol, så jag säger inte hur det går.

Nej, men du kan väl berätta vilken specialitet du har?

– Tårtor. Speciellt att dekorera såna. Vid en presskonferens inför världscupen i Östersund gjorde jag en tårta som skidskyttestadion, den blev jättestor. Och god, tror jag. Den gick då åt.

Mer läsning

Annons