Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bettan och Peppe kör distansloppet i världscupen

/
  • Det svenska damlaget som ska köra distansloppet på torsdag. Mona Brorsson, Linn Persson, Anna Magnusson och Elisabeth Högberg.   Foto: skidskytte.se
  • Här är den kvartett som är uttagna att representera Sverige vid onsdagens distanstävling. Ted Armgren, Fredrik Lindström, Tobias Arwidson och Peppe Femling.   Foto: skidskytte.se

Både Elisabeth Högberg och Peppe Femling är uttagna att köra i de individuella distansloppen på onsdag och torsdag.

Annons

Världscupen fortsätter med distanserna på onsdag och torsdag. Herrarna kör först sin tävling över 20 kilometer, sedan är det damernas tur över 15 kilometer.

– Självklart vill vi följa upp den fina inledningen vi fått på säsongen, säger Wolfgang Pichler.

– Samtidigt ska vi vara realistiska. Vi hoppas alltid på en topplacering av Fredrik Lindström, vilket han visade i söndags att han är kapabel till. För övriga aktiva är det världscuppoäng vi slåss för, vilket innebär att målsättningen är topp 40.

Distanstävlingen är extremt krävande fysiskt samtidigt som det är viktigt att hålla tungan rätt i mun på skjutvallen eftersom varje missat skott ger ett tidstillägg med en minut. Östersunds väldigt kuperade banor gör det här till en stor utmaning för de aktiva och många bävar inför distansloppet.

På fredag presenteras laguttagningen till helgens sprinttävlingar och på måndag släpps laget som ska representera Sverige vid den andra VC-tävlingen för säsongen, i Hochfilzen. 

Mer läsning

Annons