Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bettan" sköt fullt i Oslo

Annons

Elisabeth ”Bettan” Högberg, Jädraås, och Peppe Femling, Gävle, blev 64:a och 79:a i sprint 7.5 och 10 km på lördagen i världscupen i Holmenkollen, Oslo. Det mest glädjande blev fullt skytte för "Bettan", 100 procent på 10 skott, för första gången i år i världscupen.

Hon var en av 18 bland hundratalet tävlande damer som inte missade ett enda av sina skott. Peppe, som träffade med alla 20 skotten i Distans 20 km i torsdag och då blev 21:a, och fick 20 världscuppoäng bommade på lördagen två skott i liggande och ett i stående och tog en blygsam placering, 79:a som femte svensk men får en ny chans att komma igen i dag, söndag i herrstafett.

Elisabeth Högberg:

– Jag åkte ut så bra jag kunde men åker flera minuter långsammare än då jag var som bäst. Men jag tränade nog för mycket mellan jul och nyår samt vilade för lite däremellan. Jag tror dock att två och en halv vecka räcker för att bli bästa form igen.

Peppe var nära tre minuter efter herrsegraren, Bettan, som åkte iväg som trea efter sitt första skytte hade måltiden 23.02,9 men åkte bättre än Mona Brorsson, 73:a och 23.21,2, och Emma Nilsson 76:a, 23-35.5. Hon var 2.28,2 efter segrarinnan på 7.5 kilometer.

Det gäller det samma för "Bettan" i damstafetten, den sista för VM i Kontiolathi i Finland 5:e till 15 mars. Tyvärr är Ingela Andersson sjuk och ersätts av Mona Brorsson på söndagen.

Kaj Annebrant

Mer läsning

Annons