Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femling vill hitta tillbaka – vägen går via EM i Ryssland

/

Säsongen började lysande med en riktigt bra stafettsträcka i världscuppremiären i Östersund.
Men sedan har Peppe Femling famlat efter formen.
Nu kommer chansen att ta sig tillbaka genom EM i ryska Tuymen.

Annons

Det mästerskapet går i veckan, med start onsdag till och med söndag, och ger en bra tävlingsmöjlighet.

– Det börjar med mixedstafett där jag ska åka, och sedan hoppas jag väl få köra hela programmet med sprint-, jakt- och masstart – till den sista tävlingen gäller det ju att ligga bra till för att få åka, säger Peppe Femling.

Världscupen har uppehåll. VM går i Holmenkollen 3–13 mars – hur är konkurrensen i EM?

– Bra. De absolut bästa i världscupen åker inte med tanke på VM men de bästa i skiktet under är med. Och jag vet att en del ryssar kör tävlingen som ett led i uppladdningen för VM,

– Själv hoppas jag göra bra resultat, så att jag får ut något bra av säsongen. Det är ju inte så mycket kvar, och jag vill ju ha med en bra känsla när det är dags att börja uppbyggnadsträningen igen.

Peppe hade en bra start på säsongen med tävlingarna i Östersund, och körde sedan även världscupen i Ruhpolding.

Men sedan har det varit tyst.

Tvärtyst.

– Jag har inte haft några sjukdomar och inga skador. Det har bara...inte gått alls. Jag har inte haft nån åkform, och det jobbiga har varit att det har varit svårt att hitta någon förklaring.

Överträning?

– Ingen aning. Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi får väl titta på det ordentligt när vi summerar säsongen, säger Peppe.

– Jag har ändrat lite i träningen på slutet, och vann i Sverigecupen nyligen och då kändes det rätt bra igen.

– Så därför blir det här med EM kul. Jag hoppas hitta tillbaka lite, även om jag självklart inte är i toppform. Kul blir det i alla fall, det här är något jag längtat efter.

Sverige har fem herrar och fem damer på plats i Tuymen: Peppe Femling, Tobias Arwidson, Tiio Söderhielm, Christofer Eriksson, Simon Hallström, Johanna Skottheim, Sofia Myhr, Hanna Öberg, Olga Alifiravets, Sara Nordstrand.

Mer läsning

Annons