Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbergs smått fantastiska upphämtning

/

Elisabeth Högberg svarade för en suverän upphämtning i damernas jaktstart i Hochfilzen, Österrike.
"Bettan" gick ut som 59:a efter en förhållandevis blek insats i sprintloppet, men tog en härlig revansch och klättrade upp till en 17:e plats.
Fredrik Lindström föll från 15:e till 17:e plats men blev ändå bäste svensk.

Annons

Högberg plockade alltså smått fantastiska 42 placeringar i jaktstarten och visade återigen att hon är i bra form, och framför allt att hon bevisligen tagit ett stort kliv inför den här säsongen.

Den här upphämtningen gjorde hon i mångt och mycket tack vare ett suveränt skytte på vallen. "Bettan" träffade 20 skott av 20 möjliga och tillsammans med vitryskan Nadezhda Skardino var de ensamma i hela fältet med den bedriften.

Elisabeth Högberg var dessutom bara en tiondel ifrån att klättra ytterligare en placering i loppet där tyskorna firade stora triumfer.

Enligt uppgifter så var "Bettan" tvåa i loppet om man tog bort tidsdifferenserna som var i starten.

Det blev dubbelt tyskt i topp genom Laura Dahlmeier och Maren Hammerschmidt. Bronset gick till tjeckiskan Gabriela Soukolova.

För svenskorna i övrigt gick det tyngre. Mona Brorsson blev 45:a efter fyra missade skott på vallen, medan Anna Magnusson med sina sju missade skott körde in på en 52:a plats.

Fredrik Lindström gick ut med 45 sekunder upp till täten. I mål blev det 1 minut och 45 sekunder efter tre missade skott på vallen. Loppet vanns av suveräne fransmannen Martin Fourcade före tysken Simon Schempp och ryssen Anton Schipulin.

Ende svensken i övrigt var Ted Armgren som slutade 57:a efter 6 missade skott på vallen.

Mer läsning

Annons