Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peppe fin sexa i ny stafettform

Peppe Femling och Ingela Andersson, K4 IF, bildade ett av 21 nationslag i går i premiären för en kortstafett i tjeckiska Nove Mesto.
Resultatet: en mycket fin sjätteplats.

Annons

Peppe var nära att vinna en fin spurtduell om femte´platsen mot en av Frankrikes bästa skidskyttar. Men Peppe var lite för ivrig och drog upp kampen för tidigt inför de 18 000 på läktarna.

Single-stafetten Relay är en kortvariant, där en dam och en herr byter av varandra efter två varv, och det gäller att både åka snabbt och skjuta bra. Peppe fick inte till det riktigt när han hade lite otur med vindar från olika håll och tvingades åka en straffrunda på 75 meter, då de tre reservskotten inte räckte till.

Förbundskapten Johan Hagström var dock mycket nöjd med sitt lag, trots 16 reservskott på Skidstadion. Och nyheten blev en succé. För Peppe och Ingela blev det en stor dag – särskilt för Ingela, som inledde med riktigt bra skytte och tycktes gilla att det hände mycket runt om.

Kortstafetten blir säkert det som breddar sporten och får även små skidskyttenationer att ta till sig den fartiga grenen.

Peppe och Ingela tog världscuppoäng, Peppes första, och tog nationspoäng och var bland de sex lag som fick stiga upp på prispallen under Blomsterceremonin och där åkarna fick prispengar.

Sverige deltog med två damer och två herrar i en Mixed stafett med Mona Brorsson, Emma Nilsson, Ted Armgren och Fredrik Lindström över 2x6 och 2x7,5 km senare på eftermiddagen.

I dag åker Peppe sprint 10 km – förhoppningsvis följt av jaktstart 12,5 km dagen efter.

Mer läsning

Annons