Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peppe snabb när Sverige diskades

Sveriges stafettlag med Peppe Femling, Valbo, på sista sträckan, var på väg mot en mycket bra placering i Oberhof. Men en diskvalificering av Tobias Arwidson, som åkte den förste sträckan hängde i luften tävlingen igenom.

Annons

Tobias hade nämligen använt fyra reservskott, ett mer än tillåtet. Ett ovanligt misstag men varken efterföljande Ted Armgren, Christofer Ericson och Peppe plockades av banan.

Förbundskapten Johan Hagström var besviken men ett glädjeämne var Peppe Femling. Peppe åkte tre sekunder snabbare än norrmannen Ole Einar Björndalen, världens bäste skidskytt i många år, och sköt fullt utan straffrundor, liksom Ted Armgren på andra sträckan.

Peppe åkte ut som tolva på sista sträckan, sedan klubbkompisen Christofer Ericson tvingats åka två straffrundor i dimman. Förhållandena i övrigt var så svåra att starten uppsköts i en halvtimme och var nära att ställas in.

Förbundskapten Hagström tvekade länge över om en protest skulle lämnas in. Men det blir ännu en herrstafett om en vecka i Ruhpolding i Tyskland, och då har Sverige ett bättre lag i vilket Peppe säkert är med.

Hagström sa också: ”Det är inte många skidskyttar som skjuter fullt i en tävling, Peppe blir bättre och säkrare för varje tävling.”

Ryssland vann tävlingen efter att Anton Sjipulin jagat i kapp och förbi norrmannen Ole Einar Bjørndalen på slutvarvet.

Mer läsning

Annons