Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormigt värre för "Bettan"

Annons

”En komedi”. Det tyckerförbundskapten Johan Hagström om damstafetten i går i Antholz, som genomfördes i snöstorm och tidvis i näst intill stormvindar. Skyttarna låg ibland inbäddade i snö och vågade inte skjuta för risken med att bomma. Ett problem som drabbade Sverige redan på första sträckan, då den normalt skjutsäkra ”Bettan” Högberg sköt en bom i liggande, en i stående och missade fem reservskott och fick åka två straffrundor. Hon växlade till Mona Brorsson 3.31 minuter efter ledande ettan i ltävlingen. Och det gick inte bättre i Monas skytte Hon behövde sex reservskott, växlade Ingela Andersson fem minuter efter bästa lagen. Men Ingela fick åka tre straffrundor.

Kim Adolfsson, reserv för sjuka Emma Nilsson, fick inte åka i mål ens utan togs av banan efter sista skyttet.

Svenska kvartetten blev 18:e av 21 lag, och var inte ensamt om att få lämna tävlingen. I resultatlistan finns endast 13 av 21 startande nationer. Sverige var heller inte sämst med antalet reservskott, 21, Slovakien behövde 22.

Svenska truppen åker nu hem för att vila och träna hemma i drygt en vecka för att tävla i Nove Mesto, Tjeckien 6-8 februari.

Kaj Annebrant

Mer läsning

Annons