Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba ryck är grejen för Jawo

/
  • Amadou Jawo har snabbt anpassat sig som forward i allsvenskan och Gefle IF. I kväll är det Halmstad som står för motståndet. Jawo nämn nu som ett hett namn i flera transferrykten.

Han är fortfarande orutinerad som forward.
Ändå har Amadou Jawo gjort sådan succé att han redan i sommar kan lämna Gefle IF.
– Givetvis finns det ett intresse för honom, men än finns det inget konkret, säger hans agent Jonas Svensson.

Annons

Det var mot Halmstad borta i fjol som Amadou Jawo gjorde entré i allsvenskan. GIF förlorade med 1–0 i premiären och Jawo, som spelade till vänster på mittfältet, utgick i den 61:a minuten direkt efter Martin Fribrocks segermål.

När 24-åringen springer in på Örjans Vall i kväll, drygt 13 månader senare, har det hänt massor.

Han har tagit en ordinarie plats i Gefle IF, blivit anfallare i stället för mittfältare och har skjutit in åtta mål och fixat en handfull straffar. Nu får han förstås likt sin föregångare Johan Oremo finna sig i att bli ryktenas man, redan i fjol snackades det ju om Tyskland exempelvis.

– Visst har det gått fort, även om det just nu känns som att jag har spelat i Gefle i tre säsonger minst. Men när mina kompisar tar upp hur fort det har gått så kan jag tänka på hur mycket som kunde ha gått annorlunda, säger Jawo.

Hans agent Jonas Svensson är förstås glad över den plötsliga framgången.

– Det är fantastiskt kul, han gjorde en jättebra höst och har fortsatt lika bra under våren. Det ser väldigt stabilt ut, han har inga dippar, säger Svensson.

Jawo har kontrakt med Gefle IF även över nästa säsong, men som bekant kan klubbar som har råd strunta i sådana petitesser. Transferfönstret inom fotbollen öppnar den första juli och står på glänt månaden ut i Sverige och augusti ut i resten av Europa.

Svensson utesluter inte att Jawo spelar i ett annat lag i sommar.

– Det är klart att en spelare som lyckas så bra i allsvenskan är intressant för andra, större klubbar. Skulle det dyka upp något som Amadou tycker verkar bra, samtidigt som GIF kan tänka sig en affär, ja då skulle det kunna hända något, säger han.

Några konkreta förslag har han dock inte fått in. Ännu.

– Intresset består i att det är klubbar, både från Sverige och utomlands, som är och tittar på honom, förtydligar Svensson.

– Svårt att svara på, nu har han ju utvecklats jättebra i Gefle, så det känns väldigt positivt. Samtidigt drömmer ju alla spelare om att komma till en bättre klubb, det är samma för Amadou. När och om det blir, det får vi se.

Amadou Jawo blommade ut sent som elitspelare. Som anfallare är han också ung, vilket gör att han fortfarande har stor utvecklingspotential.

– Det märks ibland att jag är orutinerad, jag kan fortfarande komma ut lite för mycket på kanterna. Men jag har ju en kille bredvid mig som har spelat en miljon matcher som anfallare, så jag lär mig mer och mer, säger Jawo.

Annons