Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckat med hockey, trav och fotboll

/

Här är de fem hetaste sporthändelserna den kommande veckan.

Annons

FOTBOLL/onsdag och söndag

Cupmatcher, stora och små. För Gefle IF gäller Team TG i Umeå i svenska cupen. Viktig match? Jodå, för GIF gäller att avancera till vårens gruppspel för att få bra tävlingsmatcher där.

För Malmö FF handlar det om kvalet till Champions league borta mot Celtic. Det är första matchen. Viktig? Jodå, både för MFF:s kassakista och svensk fotbolls status. Sänds i TV6.

Söndag är det allsvensk fotboll på Gavlevallen igen. Nu möter Gefle IF ytterligare ett guldjagande lag – AIK, avspark kl 15.

ISHOCKEY/fredag-söndag

Brynäs-Leksand, den första matchen i Gävle-Dala-duellen. Nedsläpp kl 19.30 i Gavlerinken fredag, men innehåller en rad andra arrangemang också. De båda damlagen i riksserien möts förresten kl 16.25 också, och sedan är det en rad jippogrejer också under hela eftermiddagen-kvällen. Sedan möts Leksand och Brynäs även lördag – då självklart i Leksand.

TRAV/fredag-lördag

Årets hetaste travhelg i Gävle. V64-tävlingar under fredagen – och sedan travets formel 1, V75, under lördagseftermiddagen.

FRIIDROTT/Lördag-söndag

VM i Peking drar i gång. Efter alla dopningsdebatter blir det tävlingar också, men självklart med ett mörkt moln över Fågelboet i Kinas huvudstad. Inleds lördag, men redan söndag är det den stora duellen mellan den flera gånger dopningsavstängde Justin Gutlin, USA och Usain Bolt, Jamaica – som startade sitt sprinterherravälde just i Peking med OS-guldet på 100 m 2008. SVT sänder!

EM i DRAGRACING/torsdag-söndag

Årets fartfest på Tierp Arena, där det tävlas från torsdag till söndag. Allt hetare blir i alla fall tävlingen.

Mer läsning

Annons