Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg klart för tvåan

/

– Jätteskönt. Det var lite nervöst i första halvlek, men sedan lossnade det och 3–0 segern var hur klar som helst.

Strömsbergs tränarduo bröderna Janne och Jonas Lindström kunde, tillsammans med det övriga fotbollsfolket i Strömsberg IF, jubla med eftertryck när domaren Mattias Falk blåste av matchen på Hedens IP på lördagens eftermiddag.

Annons

Efter en trevande och lite nervös första halvlek satte serieledarna tre bollar i Norrtäljeburen.
Redan när Danne Käll satte 1–0 så lossnade nervknutarna och sedan var det aldrig någe snack.

Under den första halvleken ville det inte lossna för hemmalaget. Strömsberg envisades också med att anfalla nästan uteslutande på vänsterkanten. Det här underlättade naturligtvis för Norrtälje, som lätt kunde gardera sig mot hemmalagets attacker.

Det vi minns från den första halvan av matchen var att gästerna försvarade sig bra.

Men både Danne Käll och Simon Grudeus hade ett par heta tillfällen.
Norrtäljes försvarare var svåra att ta sig förbi. Sedan satsade också gästerna på kontringar och hade ett par chanser. Men båda målvakterna var hela tiden på sin vakt.
Sammantaget en första halvlek som Strömsberg vann på ”poäng”.
Direktiven för Strömsberg efter pausvilan var, att variera sina framstötar med anfall både från vänster och höger.

Det här gav också snabbt resultat. Redan fyra minuter in i andra halvlek drog nyinsatte Jocke Blomqvist upp ett anfall på högerkanten.
Passet gick sedan in till Pontus Parling, som i sin tur ordnade målpasset till Danne Käll.
1–0 och genast blev det ett mera avspänt Strömsberg som tog över taktpinnen.
En frispark från höger intill hörnflaggan slogs av Johan Pettersson. Framför mål dök Björn Berglund upp och satte bollen i nät med en snygg nick.

Målet kom i den 70:e matchminuten och nu blev serieledarna än mer dominanta. Men det ska också sägas, att gästerna gav på intet sätt upp, utan kämpade om varje boll.
Jocke Blomqvist var delaktig i 1–0. Nu såg han också till att själv sätta en boll i nät bakom Andreas Östlund i gästernas mål.
Jocke tog sig snabbt fram på högerkanten och kunde snyggt placera in bollen i den bortre burgaveln.

Sammantaget för hela matchen en – säker Strömsbergsseger. Visst var det lite trögt och nervöst i första halvlek. Men vi har sett flera varianter i Strömsbergs matcher. Laget har legat under och ändå rest sig till seger. Laget har utsatts för mycket tufft spel av flera motståndare. Men Strömsberg har ändå visat att laget har flera dimensioner.

Laget har överraskat och imponerat. En enda förlust på hittills spelade 19 omgångar talar sitt tydliga språk. En nyckel till alla framgångar är naturligtvis att Strömsberg är stark på alla poster. Försvarspelat har hela tiden satts i högsätet av tränarduon bröderna Janne och Jonas Lindström.

Det återspeglas i tabellen. På 19 spelomgångar har Strömsberg bara släppt in 17 mål!
Ändå har man sett till att sätta bollar i motståndarmålen. Hela 65 mål har det blivit med måltjuven Pontus Parling på topp i skytteligan med sina 19 mål.

Sammantaget en jättestark insats av Strömsbergs talangfulla fotbollstrupp, vilket ockå underströks av Tierps kommuns representant Bo Englund direkt efter matchen.
– Vi har fått vara med om något historiskt här på Heden i dag. Jag lovar också att Tierps kommun på något vis kommer att uppmärksamma denna historiska insats, sa Tierps kommunfullmäktiges ordförande.

Den historiska händelsen uppmärksammades i samband med matchslutet på flera sätt. ”Skumpan” flödade naturligtvis, publiken hyllade också spelarna med applåder inför öppen ridå. Därtill saluterades den historiska framgången med fyrverkeri över Hedens IP.

Annons