Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg spelar för silverplatsen

Strömsbergs chefstränare Janne Lindström avslutar sin sejour i Strömsberg efter sju lyckade säsonger.

Annons

– Naturligtvis känns det lite vemodigt, men det har varit härliga år. Jag var också mycket stolt när jag för fem år sedan fick uppdraget som chefstränare. Visst har den här säsongen varit den resultatmässigt största för både mig laget och klubben, säger Janne

– Vi avslutar mot Västerås, som vi slog i vårupptakten med klara 3–1 på deras hemmabana. Självklart är målsättningen att vinna igen och göra en snygg avslutning på en mycket lyckad premiärsäsong i fotbollstvåan, fortsätter Janne.

Visst har Strömsberg överraskat stort den här första säsongen i tvåan. Målsättningen var ju att kämpa för ett nytt kontrakt. Nu har laget en säker tredjeplats, som också kan bli en silverplats.

Hur ser det ut i truppen inför höstfinalen på Hedens IP mot Västerås?

– Vi kommer med starkast möjliga lag, då med undantag för mittbacken Kabba Langley som är avstängd.

– Vilken uppställning vi kommer med är i dag ( läs fredag) inte helt klart. Det som är klart är att Tommy Strömberg vaktar målet. Johannes Ericsson och Markus Sundbaum blir mittbackar och att Björn Berglund tillsammans med Pontus Parling blir anfallspar, säger Lindström.

– Det här blir säkert en tuff match, eftersom Västerås spelar för att rädda kontraktet. Men jag ser också fram emot en rolig uppgift för oss, säger Janne Lindström.

Division 2 Norra Svealand har under hela säsongen varit rekordjämn. Det är serien också inför dagens finalomgång. Hela sju lag är inblandade när det gäller att fixa nytt kontrakt.

– Vi ska göra allt för att ta tre poäng och på så sätt vara säkra på att klara nytt kontrakt, säger Västerås tränare Martin Gustavsson.

– I vårpremiären blev vi tagna på sängen av Strömsberg och att nykomlingarna var så välorganiserade. Nu är målsättningen att ta revansch.

– Vi kommer också med det absolut starkaste laget, säger Gustavsson.

Västerås vann senast mot Sandviken hemma med 1–0. Vinner Strömsberg i dag så blir det den tredje raka segern.

Hur det än går, så är Strömsberg efter den här säsongen regionens näst bästa lag efter allsvenska Gefle IF.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons