Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår nöt för Strömsberg

Tabelltvåan Järfälla står på programmet för nykomlingarna Strömsberg. Ett Järfälla som i förra omgången slog serieledarna i trean, Gamla Uppsala, med 1–0 hemma på Järfällavallen. Helt klart blir Järfälla favoriter i dagens match. Men kan Strömsberg spela disciplinerat så kan hemmalaget få det jobbigt.

Annons

Strömsberg gjorde ju en mycket bra insats mot Gusk och hade sedan Norrtälje i säcken hemma i förra omgången.

Tyvärr tappade man matchen mot Norrtälje i slutet och ett par floppar i försvarspelet gav Norrtälje segern. Det var också Strömsbergs första hemmaförlust på åtta omgångar.

– Vi vet att vi kommer att möta ett ungt och spelskickligt lag. Men kan vi spela som mot GUSK och första halvleken mot Norrtälje så ska vi kunna vara med i matchen, säger Strömsbergs tränare Janne Lindström.

– Nu får vi inte med Johannes Sundbom som måste vila sina ljumskar. Vi ska naturligtvis spela för poäng. Målsättningen är att ta minst en poäng. Visst är Järfälla bra och dom slog ju Gusk senast, men det ska ändå inte vara omöjligt att ta poäng, menar Lindström.

Strömsberg har i nuläget tio poäng, medan Järfälla har plockat hem 16 poäng och tagit hem fem trepoängare. Men Järfälla har också tagit stryk av Norrtälje.

– Jag vet att Strömsberg är riktigt farliga, försvarar sig mycket bra och sedan är giftiga i kontringsspelet, säger Järfällas tränare Johan Blomberg.

– Nej, vi har Alexander Lindqvist ( stark mittfältare) och Christoffer Nisser avstängda. I övrigt har vi ett mycket ungt lag med många spelare som är födda -90.

– Det här blir säkert mycket tufft, men vi ska försöka bjuda upp till en rejäl match, avslutar Blomberg.

I femman ska inte Månkarbo ha några problem. Efter det tuffa derbyt mot Rex (1–0) ska det kunna bli betydligt bekvämare mot tabelljumbon Harbo hemma i Tallparken. Film ska väl heller inte vara helt chanslöst mot tabellgrannen Morgongåva. I morgon ska nykomlingen Rex kunna ta poäng i bortamötet med Skyttorp.

I sexan står i dag bland annat ett intressant derby mellan Tierp och Karlholm på programmet. Karlitgänget får finna sig i att vara favoriter.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons