Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige mållöst mot Albanien

Det nya spelsystemet hackade, Tobias Linderoth skadade sig igen och Zlatan Ibrahimovoc sköt i stolpen.
Efter 0–0 mot Albanien har Sveriges resa mot VM i Sydafrika 2010 börjat på ett skakigt sätt.

Annons

Sverige darrade redan på uppvärmningen inför den inledande kvalmatchen i Tirana. Då fick Andreas Isaksson ont i ett lillfinger och klev åt sidan. Men i stället för Elfsborgs Johan Wiland var Isaksson tillbaka i målet när matchen startade.
Knappt en minut senare tvingades Sverige till sitt första byte på Qemal Stafa-stadion.
Tobias Linderoth gick hårt in i en närkamp och blev liggande. Linderoth, som efter sina skadeproblem inte spelade en minut i EM, tog sig för högerfoten och tvingade fram ett tidigt svenskt byte. Sebastian Larsson, som återigen inledde på avbytarbänken när FC Köpenhamns Oscar Wendt tog plats till vänster på mittfältet i Sveriges färska och oprövade 3–5–2-uppställning, fick chansen.
Ett försiktigt Sverige, där det mesta offensivt som vanligt kretsade kring Zlatan Ibrahimovic, var närmast ledningen i den första halvleken. Ibrahimovic prickade utsidan av stolpen i den 17:e minuten och tio minuter senare svarade Albaniens målvakt Arian Beqaj för en osannolik räddning när han tippade Daniel Majstorovic nick till hörna.
I övrigt hade Sverige svårt att få med sina kantspelare (Wendt och Mikael Nilsson) i offensiven. Den andra halvlekens första riktigt heta målchans låg Henrik Larsson bakom när han spelade snett-inåt-bakåt till Zlatan Ibrahimovic, som återigen avlossade ett jätteskott utanför straffområdet. Men även den här gången fick Beqaj fingertopparna på bollen.
I mitten av den andra halvleken tog Albanien över och Andreas Isaksson räddade tekniske yrvädret Jahmir Hykas hårda distansskott. Albanien fortsatte att trycka på inför en fanatisk hemmapublik. Sveriges 3–5–2 såg alltmer ut som 5–3–2 och den svenska backlinjen matade långbollar mot Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic, som bara slog ut med armarna.
Sveriges 0–0 innebär en knackig start på resan mot VM i Sydafrika 2010. Bara gruppsegraren är direktkvalificerad till VM-slutspelet. Tvåorna får kvala vidare.
Nästa match för Sverige är på onsdag, då Ungern kommer till Råsunda.

Mer läsning

Annons