Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävlingspremiär i Hagaström

Efter många svårigheter och besvikelser så lyckades Hagaström äntligen genomföra en tävling på Hagaströms IP.

Annons

Sju grader varmt i början på veckan gjorde ip okörbar hela veckan men tack vare fantastiska vaktmästare och föräldrar så fanns det en is att åka på i helgen. Nästan 80 deltagare hade slutit upp för att köra Haga mini och många fina Hagaströmsresultat.

I yngsta klassen var det Tyra Hjelm som försvarade Hagas ära och blev trea efter Sundsvallsåkarna Lisa Nilzen och Tilde Forsmark. Bland killarna var det snabbe Ludvig Rydh som tog hem segern. Ludvig som både spelar hockey och åker skridsko sitter djupt som en japan och gjorde fina 15,82 på 100 meter. Trea i klassen var Teodor Hansen-Östlund.

Anton Eriksson vann pojkar 9-10 år, Anton har verkligen fått till skridskoåkningen i år och han gjorde 38,52 på 300 m, strax bakom var klubbkompisarna Humphrey Tacsiat Saquing och Albin Lord.

I flickor 11-12 har Hagaström ett nytt starkt tjejgäng som hjälps åt att förbättra varandra. Vilma Rydh som slutade fyra gick för första gången under 60 sekunder, 59,54. Elin Eriksson var femma och tog sig ner på 36,03 på 300 m. Vinnare denna gång var Vinnie Hjelm strax före Alva Winroth och Disa Arnell.

Isac Forslund och Leo Nilzen från Sundsvall dominerade i pojkar 11, främst Isac Forslund gjorde två riktigt bra 300 m lopp som bäst på 31,62. Där har Simon Jeppsson och Joel Norin något att jobba mot, killarna gjorde dock båda personliga rekord på söndagen då isen var bättre. Simon var något snabbare under söndagen och knep en sjätte plats före Joel.

Sonja Palm var snabbast av Hagatjejerna i flickor 13 då hon blev tvåa efter Clara Forslund från Sundsvall. Sonja var jämnast med bästa resultat på 1000 m, 1.54.88, det gjorde att hon kunde klättra förbi Tova Karlsson som slutade trea och Tove Åström fyra.

Emil Jeppsson som är uttagen till Ungdomslandskampen om två veckor i Finland hade en riktigt bra fight med Oskar Nilsson från Pollux, Oskar var dock lite för snabb den här gången och tog hem segern. Nästa gång får de tävla tillsammans då Oskar också är uttagen till ungdomslandskampen.

I flickor 15-16 var Moa Fundell tvåa efter Moa Kronborg, Södermalm. Moa gjorde sitt bästa lopp på lördagen då hon nådde 50,06. Klara König som tävlade enbart på söndagen fick till ett riktigt bra 500 m lopp med 50,64. Ida Hallberg som också ska köra ungdomslandskampen om två veckor valde att köra mot killarna i samma ålder, så hon skulle få ett 3000 m lopp i benen. 3000 m var också hennes bästa lopp där hon gjorde fina 5,13,45, bara 14 sekunder efter segraren i pojkar 15-16, Erik Decker Södermalm. I den klassen var det Gustav Arnell som var bäste hagaströmmare tack vare ett starkt 3000 m lopp som gjorde att han smet förbi klubbkompisen Jesper Holmberg som hade ett riktigt starkt 500 m lopp på 45,21.

Joel Wisting vann sprintklassen för herrar med bästa tid på 1000m 1,26,83. Bland sprintdamerna vann Caroline Karlsson och i allroundklassen Amanda Hallberg.

Mer läsning

Annons