Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Celebra splittras

Efter fem år tillsammans splittras elitserielaget Team Celebra från Gävle. Anna Huhta och Jonna McManus går åt ena hållet och Sofia Mabergs och Sara McManus åt det andra.
– Vi stod och stampade, säger Anna Huhta.

Annons

Team Celebra har i fem år bestått av konstellationen Sara McManus, Jonna McManus, Sofia Mabergs och Anna Huhta. Nu har laget dock valt att splittras och gå olika vägar.

– Vi har stått still ett bra tag och kände att det var dags för någonting nytt, säger Anna Huhta.

"Någonting nytt" innebär att Anna Huhta och Jonna McManus kommer att ingå i det nya Team Celebra, tillsammans med Sofie Sidén och Karin Rudström.

– Jag har inte sett så där jättemycket av laget men av det lilla jag sett så ser jag en stor potential i laget, säger Anna Huhta.

Sara McManus och Sofia Mabergs kommer att tillhöra Team Hasselborg, där Anna Hasselborg and Agnes Knochenhauer redan ingår.

Enligt Sara McManus var uppdelningen av Team McManus ett naturligt steg att ta, då utvecklingen inte gick dit de ville.

– Vi har legat i toppen länge men känner att vi vill ta det där extra steget, säger hon.

Var det ett svårt beslut att ta?

– Det är klart att det är tråkigt när man spelat så länge ihop. Men i idrott kan man inte vara med i ett lag för att man känner varandra, säger Sara McManus.

Precis som för Team McManus bor de två nya lagkamraterna i Stockholm. Sara McManus tror dock inte att det kommer att påverka curlingspelet.

– Jag har rätt bra träningsmöjligheter här och hela laget hoppas kunna träna en till två gånger i veckan i Uppsala, säger Sara McManus.

Eftersom de nya lagen är relativt nykomponerade har inget av dem någon uttalad målsättning.

– Det långsiktiga målet är att ta plats i landslagstruppen och för att göra det krävs att vi vinner SM eller Elitserien, säger Anna Huhta.

Mer läsning

Annons