Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Entangled tog hem andraplatsen i Anders Sandvik Memorial

Team Entangled, Fallskärm Gefles duktiga lag i Canopy Formation, gjorde årsdebut i Borlänge förra veckan. I Anders Sandvik Memorial, en tävling med nordiska lag, testade man sina nya skärmar för första gången och man tog en silverplacering.

Annons

Team Entangled, Fallskärm Gefle, består av Jonas Nilsson, Lars Eriksson och videofotografen Thomas Biehl.

Team Entangled tävlar i disciplinen Canopy Formation i grenen CF-2 sekvens, vilket innebär att man gör formationer med skärmarna ute. Man är två hoppare som dockar på varandra och klättrar på linorna. De har med sig en videofotograf, som ligger några meter bakom och filmar hoppet. Videon/hoppet bedöms sedan av domaren, som räknar poäng för varje rätt utfärd formation. Lagen har 60 sekunder på sig i varje hopp.

Entangled har vunnit SM flera gånger och är vårt stora hopp i VM, som går i Chicago i september.

– Vi har kämpat på sedan 2012 och har satt slutmålet, VM 2016, säger Jonas Nilsson. Anders Sandvik Memorial var årets första tävling, sedan blir det SM i slutet på juli och sedan en massa träning inför VM.

Team Entangled, Fallskärm Gefle, tvåa i Anders Sandvik Memorial 2016. Lars Eriksson och Jonas Nilsson är på väg att dock påvarandra och samla poäng.

Ni har skaffat nya skärmar till den här säsongen. Varför?

– Vi har tidigare haft skärmar som är 7-celliga, nu har vi fått tag på 5-celligaskärmar, berättar Jonas.

– Cellerna är ”hål” i framkanten på skärmarna där luften kommer in. När man har mindre antal öppningar blir det närmare, mindre avstånd, till linorna som sitter längst ut. Det betyder att vi tjänar avstånd och därmed hinner göra fler formationer på den minut vi har på oss.

– Dessa skärmar finns inte ute på den öppna marknaden, utan de är specialgjorda för endast några få lag i världen. Så nu ligger vi i framkant beträffande utrustningen. Nu kommer resultaten bara att bero på oss själva. Tyvärr så var inte de nya grejerna klara förrän till tävlingsstarten, så vi hann inte hoppa in oss på dem. Det får bli senare.

Hur gick det i tävlingen?

– Vädret var dåligt, så vi hann bara göra två hopp var. Det kändes OK, men vi känner oss ganska rostiga. Ett bra och ett dåligt hopp och det gav ”bara” en andraplats.

Övriga i laget är Lars Eriksson, och videomannen Henrik Norin, som tvingades avstå den här gången och ersattes av Thomas ”Tummen” Biehl.

Resultat:

1) 3G,FK Dala, 40 poäng

2) Team Entangled, Fallskärm Gefle, 34 p

3) Ilmasirkus, Tammerfors FSK, 20 p

Mer läsning

Annons