Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey har nästan spikat truppen

– Det här ser ju glimrande ut. Vi har truppen nästan klar och det känns jättebra att ha kommit så här långt redan. Tierps nye hockeytränare Torleif Lundstedt utstrålar idel optimism så här långt på försäsongen.

Annons

Klubben har redan 20 spelare kontrakterade och nu jobbar man vidare med fyra lirare och hoppas inom kort få klart med den kvartetten.

– Vi behöver bland annat en back till. Men den trupp vi redan har ser verkligen bra ut. Vi har också genomfört styrketest med hela truppen och den gav fina besked. Innan vi går på is den 8 augusti ska vi nu köra på med rejäl konditionsträning, säger Lundsten.

Enligt Lars - Åke Lundin i sportkommitte´n så har man kommit långt i förhandlingarna med den kvartett som

också är på gång till Tierp Hockey.

– Ja, vi är muntligt överens och det är bara underskrift som fattas. Vi hoppas få klart med dem nästa vecka, säger Lundin.

– När det gäller tvillingbröderna Markus och Martin Öberg så har dom kontrakt med oss. Men bröderna har också intresse av att komma över till USA och spela collegehockey, tillägger Lundin.

Klubben har också nu klart med motståndarna i träningsmatcherna före seriestarten i hockeyettan i höst. Den 27 augusti spelar Tierp den första träningsmatchen borta mot Hedemora. Skå står för motståndet den 5 september. Den första matchen hemma i vegahallen spelas den 7 september och motståndare är Hudiksvall. Sedan följer Hedemora (h) den 10, Hudiksvall borta den 14 och i den sista matchen före seriestarten spelas hemma mot Skå IK.

Sören Åkerman

Annons