Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp starkast i derbyt

Favoriten vann. Ett mål i vardera halvlek såg till att Tierp tog hem det prestigefyllda derbyt i damtrean. Det blev 2–0 borta mot Söderfors på fredagskvällen.

Annons

Segern var väntad sett till tabellen. Tierp är nykomlingen som slåss i toppen, Söderfors fjolårets topplag som i år håller till i botten. Men i ett derby kan allt hända och tabellplaceringar brukar sällan ha någon betydelse. Nu vann Tierp men Söderfors såg till att gästerna fick kämpa för segern.

Det blev en tät, tuff och chanssnål tillställning inför mycket folk precis som det ska vara när det spelas derby.

Tierp fick en smakstart när Jessica Karlsson säkert rullade in 1–0 på straff redan efter fyra minuter och första 45 tillhörde gästerna.

– Första halvlek är inte bra från vår sida men sedan tycker jag vi tar över i andra. Men vi gör inga mål och då är det svårt att vinna, suckade Söderforstränaren Dick Westin besviket.

Muntrare var det i Tierpslägret där tränaren Ola Melin fick se Malin Hägglund punktera matchen i 69:e minuten. Tove Lindberg träffade först stolpen innan bollen letade sig ut till Hägglund som sköt 2–0 upp i nättaket.

– Jag tycker vi kontrollerar matchen. Vi visar stor rutin fast vi har ett så ungt lag, menade Melin.

Att det var en speciell match märktes.

– Det var lite pirrigt bland tjejerna. Att komma hit till Bruksvallen och spela derbyn mot Söderfors i trean har varit ett mål i flera år, säger Tierpstränaren som summerade segern som en laginsats.

Vi plussar extra för Amera Becirovic fina mittbacksspel.

I Söderfors får Jossan Pettersson ett extra plus

0–1 (4) Jessica Karlsson, straff, 0–2 (69) Malin Hägglund.

Mer läsning

Annons