Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps klasslirare på plats

/
  • Erik Brandsjö, 26, har bland annat 16 A-landskamper på meritlistan. Kyle Masterson, 25, kommer från Chicago och spelar center, Eric Simon, 23, är en kantspelare från Kanada.

- Jag ser fram emot en riktigt spännande säsong. Laget är till stora delar helt nytt och jag är mycket optimistisk inför seriespelet.

Martin Molneryd, som tillsammans med Andy Wahlström den här säsongen ansvarar för träningen av Tierps herrlag, ser med tillförsikt fram emot klubbens 13:e raka säsong i volleybollens finrum.

Annons

Tidigare har Sporten kunnat berätta om ett par verkligt fina förstärkningar. Landslagsmeriterade spikern Erik Brandsjö, har tillsammans med centern Kyle Masterson tränat någon vecka med klubben.

Nu i veckan anslöt också kantspelaren Eric Simon.

– Alla tre blir verkligt fina förstärkningar och grabbarna verkar redan trivas toppen med oss i laget, säger Martin, som i likhet med Andy Wahlström är beredda på att genomföra säsongen som spelande tränare.

– Jo visst vi är tränade och behövs det så kommer både Andy och jag att också spela, försäkrar Martin, som ju är en libero av toppklass. Andy visade ju också under förra säsongen att hans säkra takter sitter i både vad det gäller servemottagning, serve och anfall.

– Vi trivs mycket bra och det här ska bli både spännande och intressant. Målsättning är att vi ska vinna många matcher med Tierp Volley, sa Erik och Kyle när Sporten bevistade fredagsträningen.

Det är full fart på träningen och man kan varje ”spelkväll” köra med full uppsättning på båda sidor.

– Ja, vi har stadigt ett 15-tal lirare på plats, svarar Martin på frågan om hur stor trupp Tierp Volley har.

Tierp gjorde nyligen säsongens två första träningsmatcher, seger mot Sollentuna (3-2) och förlust mot svenska mästarna Linköping.

– Med undantag för det första setet mot Linköping så gjorde vi två bra matcher. Nu ska vi på nytt möta Sollentuna hemma i Aspenhallen på torsdag. Seriestart blir det den 17 oktober då Linköping gästar Aspenhallen, berättar Molneryd.

Erik Brandsjö som är 26 år spelade senast för Örkelljunga och har bland annat 16 A-landskamper på meritlistan.

Kyle Masterson 25 år och kommer från Chicago, är 201 lång och spelar center.

Eric Simon har hunnit bli 23 år och 198 lång och är en kantspelare från Kanada. Både Erik och Kyle har spelat i universitetslag i Canada och America.

Det svenska nyförvävet Erik Brandsjö tror på Tierp Volley.

– Det ser lovande ut. Vi blir fler och fler på träningarna. Jag tror absolut på att vi kan göra en bra säsong i elitserien, säger Brandsjö, som enligt egen utsago är stark i servemottagningen.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons