Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tilde och Evelina vinnare i hemmaturneringen

/
  • Gefle TK:s Tilde Jagare vann dubbeln i FD12 tillsammans med Alexandra Karlsson, Borlänge TK.
  • Hemmaspelaren Tilde Jagare och Borlänges Alexandra Karlsson med sina segerpokaler.

Under söndagen spelades ICA Maxi-spelen i GTK-hallen i Gävle, en tennisturnering för ungdomar från 10 till 16 år. Drygt 150 ungdomar deltog och det blev en stor succé med många duktiga och lovande spelare.
En av de gladaste spelarna var dubbelvinnaren Tilde Jagare, Gävle TK.

Annons

– Jättekul, vi spelade två matcher innan finalen och vi vann en och förlorade den andra, sa Tilde.

Spelare från Umeå i norr till Vänersborg i söder och sedan ett helt gäng från Mariehamn på Åland deltog i den välarrangerade turneringen.

– Vi har faktiskt väldigt fina förutsättningar här och vi förfogar över en av de absolut finaste tennishallarna i Sverige, menar GTK:s ordförande Jan Österberg.

GTK har drygt 300 aktiva ungdomar och ekonomin är god enligt Jan. En heltidsanställd tränare i Tobias Melin och ett stort arbete har gjort att klubben ser ljust på framtiden.

– De flesta har ju en nedåtgående trend i antalet aktiva men vi hör till undantaget och har en positiv kurva, säger Jan nöjt.

Helgens tävling var ett bra bevis på klubbens förutsättningar och flera av de som Sporten talade med var mycket positiva över helgen.

Ett par hemmaspelare vann sina klasser och en av dessa var Tilde Jagare. Hon spelade dubbel tillsammans med Alexandra Karlsson från Borlänge TK och båda tjejerna är födda -04 och spelar i klassen dubbel F12. I finalen van duon med 2–1 i set mot Alice Gjötterberg och Isabella Sundvall, SALK. Setsiffrorna blev 6–3, 5–7 och 7–5.

Tilde har spelat tennis sedan hon var sex år och från början var det egentligen hennes pappa som funderade på om hon ville prova på tennis.

– Det var pappa som frågade om jag ville testa och det här är jättekul. Kul också med dubbel för är man ensam så är det svårare att rätta till fel, i dubbel hjälper vi varandra, menade Tilde som ser fram emot nästa helg då det är regionsmästerskapen i Västerås.

Seger blev det även för Evelina Larsson, GTK, som tillsammans med Catherine Nordlund, Mariehamns TK, vann dubbel för F16.

Mer läsning

Annons