Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tim dominerade i Öregrund

/

Efter totalt 22 matcher med 20 vinster på en vecka gick 17-åriga Tim Fridolfsson från Gävle till final i fyra av fem klasser i Tennisveckan i Öregrund.

Annons

Det blev vinst i herrsingel mot Niklas Falk i en tuff tresetare med siffrorna 3–6, 6–2, 6–4.

– Min forehand blev mitt segervapen, säger den lycklige vinnaren.

Därefter blev det även vinst tillsammans med samme Niklas i herrdubbel. Dessutom vann han generationsdubbel med pappa Tomas Holttinen, gick till final i lottad dubbel och till semifinal i mixdubbel.

Tim fick även motta det hedersamma vandringspriset från familjen Virding av Micke Leijnegard, känd från Mästarens mästare, med motiveringen:

"Årets mottagare har redan påbörjat sin spännande framtidsresa - något han verkligen visat under årets Tennisvecka. Att i ung ålder gå till final i fyra klasser är lika bragdartat som ovanligt i den hårda konkurrens som alltid råder i denna i år så uppmärksammade jubileumstävling."

"Årets mottagare av Hornet har en bred slagrepertoar, en urstark vilja och en uthållighet i Duracellklass. Men också en enastående spelbegåvning och en utvecklingskurva som pekar rakt upp. Dessa egenskaper i kombination med ett föredömligt uppträdande på banan gjorde valet lätt för tävlingsledningens jury. Hårda slag och ödmjuk attityd är ett vinnande koncept - i alla lägen, i alla läger".

Mer läsning

Annons