Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppläger i Sandviken – Här är SBK-brottarna som drillas mot de bästa

Här är Sandvikenbrottarna som får mäta sina krafter mot både svenska och norska eliten.
När Sandvikens BK står som värd för ett läger med de bästa ungdomsbrottarna blir det perfekt träning för klubbens egna förmågor Isac Florentin, Melvin Peterzon, Fredrik Sjödén och Billy Rääf.

Annons

Melvin Peterzon, Billy Rääfoch Fredrik sjödén. Längst fram Isac Florentin.

Deras närmaste stora tävling är fristils-SM i Norrköping i samband med SM-veckan i juli, och visserligen är det grekisk-romersk stil som gäller på lägret, men det är ändå ett utmärkt tillfälle för Sandvikens unga brottare att få känna på de allra bästa i sina respektive viktklasser.

Sandvikens BK står alltså som värd för det som kallas topp 4-lägret den här helgen. Det innebär att alla pojkar i åldrarna 15-17 år som blivit topp 4 på ungdoms-SM bjuds in för att drillas extra av förbundets egna tränare. Lägret vandrar runt, och just i år är det Sandviken som fått förtroendet.

– Det hänger nog ihop med att vi är duktiga på att arrangera och att vår tävling Stålfejden brukar få bra omdömen från brottarna, säger Jonas Florentin i SBK.

Sandvikens del i det hela är att stå för lokaler, mat och sovplatser och man håller till på Björksätraskolan där tre brottarmattor lagts ut i gymnastiksalen. Brottarna, som består av 34 svenskar och även tio av de bästa norska ungdomarna, sover i skolsalar.

Och det är inte bara Sandvikens brottare som lär sig mycket på lägret.

– Nej, vi ledare är ju också med och assisterar vid mattorna och lär oss jättemycket, säger Jonas Florentin.

En av de mest framstående brottarna är Härnösands och Brännans Niklas Öhlén, en av Sveriges bästa ungdomsbrottare i dag och en het guldkandidat vid ungdoms-EM i Huddinge i juli.

Mer läsning

Annons