Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

65-åringens första seger i karriären

/
  • Göran Haglund tog sin första seger i karriären med egna Saltimbocca.

Söndagens breddtrav som kördes under förmiddagen innehöll breddlopp och för en kusk blev det säkert en mycket minnesvärd dag.
Amatören Göran Haglund vann med sin egen Saltimbocca, som tränas av Jenni Åsberg.

Annons

Det var Görans första seger i karriären och det hördes av den 65-årige Haglund var rörd efter loppet.

– Det känns förstås väldigt skönt och det var roligt att hon fungerade så bra i dag. Hon har fin kapacitet men det har strulat med så mycket. Nu fick hon i alla fall visa att hon kan en del, tyckte den glade segerkusken.

Saltimbocca satt invändigt långt bak och backades loss in i slutsvängen. Den spurt hon sedan levererade var av allra bästa märke.

Rikstravet Stockholms Cassano Bob var ensam den sista biten för Peter G Norman. Valacken svarade för ett gediget slutvarv och mycket var förstås vunnet eftersom loppet inleddes i rena vansinnestempot. Peter har en del förhoppningar på sin häst som han hoppas ska kunna räcka i tuffare sammanhang framöver.

Dalalärlingen Joakim Eskilsson inledde V5-spelet med egentränade Baron D'Inverne som fick ett fint lopp. På sista långsidan klev man fram mot täthästarna för att sedan avgöra enkelt redan vid upploppets början.

Stefan Erlandsson visade goda körhänder när han lotsade fram knepiga Stili Lill till seger i V5-4. I ett lopp där det hoppades till höger och vänster kunde man glida fram i bra läge. När man sedan gjorde slag i saken så blev det tämligen enkelt den sista biten för det åttaåriga stoet.

I dagens inledande lopp kunde Troels Andersen köra till ledningen med Åke Siikavaras Arcticmidhight Sisu. Trots ett för klassen tufft utgångstempo kunde fyraåringen hålla undan och vinna lätt.

Kjell Larssons Give Me Money Back kördes offensivt av Oscar Englund. Sedan man glidit fram utvändigt ledaren kunde man ta över redan 600 kvar och snabbt skaffa sig god marginal och den sista biten var man nu helt ensam in mot mål.

Mer läsning

Annons