Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla Gävlesegrar på Romme

Det blev två Gävlesegrar på Rommetravet under tisdagseftermiddagen. Först ut var den nioårige valacken Broslätts Rapide som tog sin första seger i Gävletränaren Rauno Pöllänens regi.

Annons

I sin andra start för Pöllänen var det dags för seger. Daguet Rapide-sonen öppnade kvickt från start och tog enkelt hand om ledningen. Sedan kontrollerade Gävleekipaget loppet fullständigt från spets. Varvet travades på 13,5 och över upploppet höll ekipaget enkelt undan till komfortabel seger på 1.14,0/ 2140a. Segern var värd 10 000 kronor och vinnaroddset blev 3,27.

– Hästen gjorde det bra. Jag tror inte att jag har kört någon häst som varit så här explosiv från start. In mot sista sväng var jag tvungen att köra undan och ge den i rygg chansen, men hästen höll undan fint, sa Rauno Pöllänen.

Filip Raihle-tränade Fjäll Humlan tog sin tredje seger för året, det tillsammans med Stefan Erlandsson i sulkyn. Gävleekipaget hakade på som tredjehäst i tredjespår med varvet kvar. In mot upploppet blev man fint framdragen som andrahäst i tredjespår och över upploppet attackerade ekipaget i fjärdespår. Det sexåriga kallblodet avslutade rappt och spurtade till knapp seger på 1.29,5/ 2160. Segerpremien var 10 000 kronor och vinnaroddset på Eder-dottern blev 13,08.

– Hon behöver lite tid på sig för att hitta rytmen, men sedan går hon bra. Det kändes som jag hade koll på det 200 kvar, sa Stefan Erlandsson.

Oscar Jansson

Mer läsning

Annons