Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succén: Nu jagar Gävletravets Erik Lindegren nya framgångar

/
  • Erik Lindegren med en av sina stjärnhästar Bolt Boko i stallet i Lövstabruk. På lördag är det dags för ny V75-start och ny segerchans.
  • Veteranen Francais du Gull i gulddivisionen är förstås med på Bergsåkers V75 på lördag.
  • Erik Lindegren
  • Bolt Boko med tränaren och kusken Erik Lindegren.

Aldrig förr har en tränare på Gävletravet haft såna framgångar som Erik Lindegren visar upp med sina hästar just nu.
Men en av stjärnorna, Ochongo Face, är på väg bort från stallet – till Frankrike.
– Det har varit en härlig vinter, säger Erik Lindegren själv som myser över framgångarna.

Annons

Missa inte tv-inslaget med Erik Lindegren och hans hästar här ovanför.

När Bollnästravet stod som V75-värd för två veckor sedan dominerade Erik Lindegrens stjärntrio stort. Bolt Boko vann i silver, Ochongo Face speedade ned alla i brons och veteranen Francais du Gull var tvåa i mål efter överlägsne On Track Piraten i gulddivisionen.

– Jag kan inte påminna mig om att en tränare på Gävletravet har haft tre hästar i de högsta divisionerna på V75 – och att alla tre skulle göra kanonlöp kunde jag aldrig drömma om. Det var en mycket bra dag och det blev 310 000 kronor inkört till hästägarna, så det var kul, säger Erik Lindegren.

I helgen är det dags igen. Bolt Boko och Francais du Gull finns på Bergsåker för V75-tävlingarna på lördag och den senaste snackhästen, snart femårige valacken Ochongo Face, springer i Gävles V64-tävlingar på söndag.

Vi åkte ut till hästgården i Giboda i Lövstabruk i Norduppland för att hälsa på en av de just nu hetaste tränarna och kuskarna i V75-cirkusen. Där och i filialen i Gävle håller stallets tre stjärnor till.

Totalt har Erik Lindegren 30 hästar i träning. De tre guldkornen har alla kvalat in till Solvallas V75-finaler 2 april. Ochongo Face är så het att Erik, som själv är med och äger hästen, fått ett riktigt fint anbud av en köpare.

– Det var väldigt mycket pengar. Men vi har bestämt oss för att tacka nej. Däremot talar det mesta för att vi flyttar hästen till Frankrike och får en ny tränare där. Men vi blir kvar som ägare, säger Erik.

Han har stora förhoppningar inför finalen i bronsdivisionen på Solvalla, men den är en månad bort.

– Det passade bra att ta ett lopp i Gävle nu till helgen, sedan kanske vi åker till Norge och tävlar där om två veckor.

Dina V75-hästar i helgen då? Hur mår dom?

– Det är bara bra efter lite förkylningar. Francais du Gull får förstås svårt att vinna i guld, men gjorde det ju jättebra som tvåa i Bollnäs för två veckor sedan. Och Bolt Boko ska förstås med på kupongen, den har chans igen.

– Men det är svårt med trav och svänger fort. Fast det är förstås jättekul att det går så bra just nu, säger Erik Lindegren.

MISSA INTE VECKANS TRAVSURR: Dalahästen blir spik på Eklöfs system

LÄS ÄVEN: Vilken härlig V75-dag för Lindegren – körde in 310 000

SE ÄVEN: Brynässtjärnorna körde Lindegrens hästar

Mer läsning