Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eliasson inför lunchtravet: "Han var en gangster"

Hallå där… Tony Eliasson, hemmatränare med ett bud till singelstreck, som selar ut tre hästar till fredagens lunchtrav på Gävle. En av dessa får säkert finna sig i att bli ganska klar favorit och kanske också ett singelstreck på V65-spelet för många.

Annons

Tony, du har för dagen åtta hästar i stallet inne vid banan. Ruus Otto (V65-1) har du gjort ett bra arbete med eftersom hästen tidigare var mycket besvärlig.

– Usch ja, han var en gangster och inte alls lätt att ha att göra med. Nu har vi lagt om hans rutiner en del och det verkar ha slagit väl ut. Han har nu skött sig strålande i de två senaste loppen och verkar att bli allt mer att lita på.

Vad är det nya ni gjort med hästen?

– Vi rider honom på morgonen när det är tävlingsdag. Han är snäll att rida och det är han också i vanlig motionskörning. Det är när han märker att det är tävlingar med musik och allt annat vad det innebär som han hetsar upp sig.

– Jag kör värmningen med honom själv och försöker då att vara för mig själv med honom. Ulf Ohlsson tyckte att han var okörd vid segern senast och spåret klarade han bra den gången. Han är stark och distansen är en fördel och det är klart att han bör ha toppchans.

I det avslutande P21-loppet, lopp 9, har du två hästar till start. Vad tror du om deras möjligheter?

– Pablo Frontline var okej i kvalet då han var klent jobbad. Han har nu varit inne i två veckor hos mig och han bör nu ha gått framåt. Jag tycker att det ser ut som han ska kunna dyka upp i striden.

– Pochahontas Granite är ofta pigg i värmingen och ser bra ut men i loppen hänger hon mest med. Hon måste visa mer för att man ska kunna tro på henne.

Mer läsning

Annons