Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson vann på Rommes V75

Gävles Sören Eriksson hade en mycket lyckad påskdag när det kördes V75 på Romme. Sören körde två hästar i V75 och en första och en andraplats gav totalt 155 000 kronor i inkörda pengar.

Annons

Segern fixade Sören i den sista avdelningen när han vann i utklassningsstil med hälsingehästen Queer Fish. Sören körde ett snyggt lopp med sexåringen som först satt i andra ytter och sedan drogs bakåt ett pinnhål. 850 kvar gick Sören fram i spåren när det kom hästar bakifrån. I det läget tog man sig snabbt fram till ledarhästarna för att kort därefter ta över och sedan försvinna till en helt överlägsen ledning.

– Hästen har alltid visat härliga anlag och efter årsdebuten kändes det som hästen kommer att gå mot ett riktigt bra år. Vi fick ett bra lopp men när jag körde fram var jag mest ute för att glida fram utan att köra för fullt. När jag kom fram såg jag att täthästarna var möra och då var det bara att köra till, berättar Sören från segerloppet.

– Vi har skyndat långsamt med den här hästen och jag tror att han kommer att kunna blomma ut på allvar i år. Det är ingen tvekan om att hästen har det som krävs för att bli riktigt bra framöver, sa Sören efter segern med den fint härstammade valacken.

Queer Fish vann på fantastiskt fina 1.13,2/2640a och på toton delade han ut 5,03 i vinnarodds. I och med segern så är man också inkvalade till V75-finalerna på Solvalla i samband med Elitloppet.

Andraplatsen tog Sören bakom eventuelle 46-oddsaren Solöns Rangel bakom megafavoriten Jeppas Maxi.

Mer läsning

Annons