Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-proffsets häst vann i comeback

/
  • Titan Lavec med kusken Ulf Ohlsson – omgivna av stolta anhängare.

Söndagseftermiddagen på Gävletravet var en tävlingsdag som gick i Hästägareföreningens tecken. Tyvärr var det omsättningsmässigt en riktigt klen dag men sportsligt fanns det några godbitar att glädja sig åt.

Annons

På spelet gläds säkert också den vinnare som lämnat in sitt system i Sollentuna på över 2000 kronor och fick 187 369 kronor för besväret.

Den roligaste hästen under dagen var utan tvekan Titan Lavec. Den fyraårige hingsten gjorde comeback efter nästan ett halvårs uppehåll och visade verkligen ingen ringrost. Ulf Ohlsson hade det tämligen bekvämt bakom den av Timo Nurmos tränade hästen. Titan Lavec ägs av tidigare hockeyproffset Kristian Huselius som förstås fanns på plats.

– Det är en häst vi har stora förhoppningar på och det skulle kunna vara en derbyhäst. I och med att han fick opereras i fjol så ligger han förstås efter en del. Nu hoppas vi att det ska gå att få honom i ordning till det blir dags för Derbyt. Det är i alla fall målsättningen just nu, berättade Huselius.

En som också är mycket bra för dagen är Åsa Holmbergs Järvsö Moa som trots att hon länge fanns långt ned i kön till slut kunde avgöra knappt men säkert. Det nioåriga stoet tog nu sin andra raka seger trots att hon inledde med att tappa massor av mark utan att galoppera.

– Hon är långsam från start men i dag var hon värre än vanligt. Nu fick jag ändå upp hoppet eftersom det kördes fort framme i täten. Hon är gedigen och gör alltid sitt bästa, konstaterade Åsa efter segerloppet.

Lise-Lotte Danielsson är en hemmaamatör som kunde glädja sig åt en seger i lärlingsloppet. On Track Hamilton kördes invändigt av Oscar Englund och när man kom fram i rygg på ledaren utan behöva vrida ut så var det förstås mycket vunnet. Nu fick man också en lucka invändigt om ledaren sista biten och kunde avgöra den vägen

– Det är inte så ofta man har en sån här tur, sa Oscar i vinnarcirkeln efter loppet.

Åsa Eriksson vann V5-2 efter att ha kört spårsnålt med Dale Spik. Den sexårige valacken tog sin första seger och den kom i 24:e starten. Valacken visade nu klart bättre takter än tidigare och togs sedan man plockat ned Ove A Lindqvists (enda i svensk travsport med två godkända tävlingsdresser?) Hallsta Amelia kort före mål. Favoriten Tangen Plugg hade inte sin bästa dag och insatsen av den norska gästen var inget vi kommer att minnas...

Kim Moberg inledde V5-spelet med att köra spårsnålt med Svante Båths Mellby Candy och det var ett vinstgivande drag. När attacken kom så kunde valacken avgöra tämligen bekvämt närmast före en mycket tapper Gustaf Sisu. För Kims del var det första segern i sulky men inom montén kan hon ståta med tre segrar.

– Jag hade inga segerplaner utan körde invändigt för att se hur långt det kunde räcka. Nu gick han starkt och det här känns både roligt och överraskande, summerade Kim sin seger.

Mer läsning

Annons