Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Far och flyg – så hinner Claes Sjöström med även Gävletravet på torsdag

Vi tog ett snack med kusken och tränaren Claes Sjöström inför torsdagens V4-lunchtävlingar på Gävletravet.

Annons

Hallå där Claes, Solvallatränare som numera också kör flitigt uppe i övre Norrland. Du har ett ganska tufft program för dagen innan du kommer till Gävle och torsdagens lunchtrav?

– Ja, jag körde på Umåker på måndagskvällen och var sedan hem och körde fort på Solvalla på tisdagen. Det berodde på att vi har det dåligt hemma för dagen vad det gäller träningsmöjligheter. Det verkar nästan som det är vår med tanke på hur det är i marken för dagen berättar Claes.

Efter snabbjobben på Solvalla blev det planet på nytt upp till Boden och flickvännen Hanna Olofsson. Där har man också börjat att planera för framtiden.

– Vi har en gård en halvmil från banan och nu börjar en hel del av arbetet med att få den i ordning att flyta på. Sedan är det lunchtrav på Boden för att sedan köra på Solvalla på kvällen, berättar Claes på väg till planet upp till Boden under tisdagseftermiddagen.

Två hästar från det egna stallet kommer Claes med till Gävles lunchtrav och så här säger han om dem:

– Hoover (2) gör det bra hela tiden men är åtgärdad efter den senaste starten och kan möjligen ha tappat lite på det. Det kan vara viss risk att det fattas en del men man ska komma ihåg att det ser lite lättare ut nu än i de lopp han varit ute i på Solvalla. Han är en av de som ska räknas och hade han haft lopp i kroppen så hade jag sagt att det var en toppchans.

– Alvena Utah (4) har gjort flera bra lopp i monté och formen är det i alla fall inga fel på. Han är helt beroende av att få bra fäste och i så fall är inte heller den långa distansen något minus. Han är mer osäker i trav än i monté och först och främst vill jag se honom gå felfritt. Hoover är nog ändå den av vära som ska ha den bästa vinstchansen, resonerar Claes Sjöström.

Mer läsning

Annons