Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalklart för Sören Eriksson i Derbystoet

Gävlekusken Sören Eriksson slutade tvåa tillsammans med Rättvikstränade Donna Lyjam i tisdagens uttagningslopp till Derbystoet på Jägersro och är därmed finalklar.

Annons

Det fyraåriga stoet öppnade kvickt från innerspår och tog enkelt hand om ledningen. Efter dryga 500 meter avancerade Solvallahästen Evin Boko upp på utsidan om Donna Lyjam och över upploppet var det dessa två som gjorde upp om segern. Donna Lyjam stred tappert, men orkade inte stå emot Evin Boko den sista biten in mot mål. Make It Happen-dottern travade 1.13,4/2140a och andrapriset var värt 50 000 kronor samt en plats i finalen av Derbystoet. Finalen avgörs den sjätte september med ett förstapris på en miljon kronor. Efter spårlottningen står det klart att Donna Lyjam startar från spår sju i finalen.

– Det här är stort och svårt att förstå. Hästen kämpade fint hela vägen och vi är nöjda med en andraplats, sa Rättvikstränaren Yvonne Sahr-Throgen.

– Hästen var bra, det stod och vägde över upploppet men Jormas häst var väldigt bra. Det är ingen skam att få stryk av den. Jag tror det här är en häst som tar loppet på rätt sätt och kommer att vara vassare i finalen, även om spår sju inte är det bästa, sa Sören Eriksson.

Mer läsning

Annons