Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler stjärnhästar kommer: Elitloppsvinnaren till Gävles V75-fest

/
  • Magic Tonight vann Elitloppet i fjol och kommer nu till Gävle och Prins Daniels lopp.

Under måndagen och tisdagen har Gävletravet fått klart med fyra deltagare till storloppet Prins Daniels lopp under V75-dagen 21 maj.
Det loppet är för övrigt kvalificerande för att vara med i Elitloppet och därmed ett för många ett väldigt attraktivt lopp.

Annons

Det är ett meriterat gäng som sportchefen Mathias Gustafsson nu har gjort klart med.

Magic Tonight vann Elitloppet i fjol och har sedan varit i USA där han inte riktigt fått till det. Årsdebuten på Örebro var okej efter att hästen körts passivt.

– Vi fick precis de svar vi ville ha från honom. Vi var nöjda och han såg dunderfin ut och jag tror att vi kommer med en häst i bra form, säger tränaren Roger Walmann till Trav Gävleborgs hemsida.

Mosaique Face vann loppet i fjol och var sedan nära att vinna också Elitloppet. Lutfi Kolgjinis topphäst ser fin ut för dagen och det är klart att det ska bli spännande att se honom på Gävles snabba oval.

En som också är klar för loppet är Peter Untersteiners Allaballakaitoz som så sent som i lördags vann i V75. Den startsnabbe hästen är alltid att räkna med över kort distans de gånger han har ett bra utgångsläge.

Den fjärde som lämnat klartecken är Robert Berghs Ed You. Han vann Lars Axelssons lopp på Gävle i januari och var fin som tvåa i ett finskt storlopp i Seinäjoki 30 april. Vid segern i Gävle slog han bland annat On Track Piraten. Robert Bergh tror att han kommer med en häst som kommer att prestera på topp.

On Track Piraten och Nahar är inkvalade till loppet men om de kommer bestäms först efter starten på Åby nu på lördag. Inkvalade är också B B S Sugarlight och Your Highness men de två har redan aviserat att de inte kommer att starta.

Det är ändå bäddat för att Prins Daniels lopp, precis som vanligt, kommer att bli ett riktigt topplopp och det är bara att boka in lördagen 21 maj i almanackan.

Mer läsning

Annons