Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra hemmasegrar för ponnytravare

Annons

Under lördagseftermiddagen körde Gävle Ponnytravklubb tävlingar på sin hemmabana. Fyra gånger fick hemmaekipagen segerdefilera under dagen och det är förstås glädjande att det verkar finnas en god återväxt bland de unga.

I ett montelopp för shetlandsponnyhästar blev det seger för Ella Eklund som red travskoleponnyn Courage. Även om det nioåriga stoet stod med 80 meters tillägg visade man sig klart starkast över upploppet när man spurtade till seger med 3,5 längder på 2.55,2/1220.

Linnea Alsén vann russmontén med travskolans Molltas Leaf. Den nioårige valacken var helt överlägsen på 2.09,5/1740 efter att ha tagit ledningen efter ett varv trots 100 meters tillägg.

Alexandra Hammarstedts åttaåringen Ernst Romario är obesegrad efter fyra starter i år. Efter att själv haft ett par galopper under vägen var han trea in på upploppet men bägge de framförvarande hoppade och då vann man i överlägsen stil på 1.52,3/2200.

Josefine Johansson avslutade hemmaframgångarna med att tidigt vara i ledningen med tioårige Gimili. Sedan var man aldrig hotad när man vann på 2.08,1/1680.

Mer läsning

Annons