Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galopp – men sedan blev det bra fart på V4-loppen

Lunchtravet på Gävletravet på tisdagen överraskade med ovanligt bra lopp på V4.

Annons

I V4-1 blev det en säker seger för lovande treåringen Magnums Caspian. Trots en inledande galopp kunde hingsten över upploppet utmana favoriten Lome Lett och pressa denne till galopp 75 meter före mål. I det läget såg det ut som Vidar Tjomslands häst avgått med segern även om favoriten gått felfritt.

– Det kändes som vi var på väg att få greppet. Det är en häst som är bra i ljusa stunder och han kan bli bra framöver, sa Vidar sedan hans treåring slagit sina betydligt äldre konkurrenter.

Daniel Redén spelades till stor favorit med Johnny B Kemp och den favoriten var heller aldrig i fara. Den sjuårige hingsten var segerlös under 2015 inför starten men från spets visade han sig nu vara helt överlägsen.

– Han brukar inte vara bra i spets men med den form han har för dagen var det inte mycket att fundera över den här gången. Han kändes väldigt fin hela vägen och det var kul att han fick en seger, tyckte Daniel efter segerloppet.

Värmländske Carl Johan Jepson tog sin 99:e seger för året när han skrällvann med Bergsåkershästen Above All Ås. Denne gled med i andra spår hela vägen för att följa med när det kördes ute i tredje spår på bortre långsidan. När valacken sedan spelade ut speeden så bet det väldigt bra och segern blev till slut mycket enkel. Favoriten Digital Archive var blek och i stället var det Persos Express som var den som stod emot bäst av de övriga.

I V4-4 blev det galopp för många av de mer betrodda och inte mindre än fyra gånger under loppet hoppade den häst som ledde loppet. Det var med andra ord ett minst sagt rörigt lopp där Ulf Ohlsson höll Sikken Ålj i trav hela vägen och det räckte för att man skulle vara den som fick segerdefilera. Jan-Olov Perssons Faks Odin kom med en snabb speed över upploppet men det slutade med galopp kort före mål precis när det såg ut som man skulle kunna hinna fram och fixa segern.

Mer läsning

Annons