Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleekipage segrare i V75

Håkan Wallberg tog en V75-seger när Romme på påskdagen körde sina tävlingar. Det var fyraårige valacken Cigor Coyote som vann tillsammans med Johnny Takter och den segern var värd hela 100 000 kronor.

Annons

Johnny körde ett snyggt lopp med hästen som gled fram som fyra i sista svängen. Där valde Takter att köra invändigt och det var direkt avgörande för resultatet.

In på upploppet löste det sig perfekt och kort före mål kunde Gävlehästen knappt men säkert ta sig förbi inbördes stridande West Coast och Antonio Tabac. Hästen vann på fullständigt lysande 1.13,3/1640a och det var en rekordsänkning med två sekunder.

– Det här var en oerhört skön seger. Hästen lovade mycket direkt han började starta men jag tycker inte att han riktigt fick ut sitt kunnande. På slutet har han kommit allt mer och tagit flera segrar. Han har framför allt blivit rappare i aktionen även om han i loppen ibland kan vara lite seglande, tycker Håkan.

– Nu vann han på kort men tidigare har han varit mer stark än speedig. I och med att han är bara fyra år så ska han kunna ha en del att hämta framöver, berättar Håkan i telefon hem från banan.

– Jag hade inte tänkt på det tidigare men i och med segern är han nu klar för finalerna på Solvalla under Elitloppshelgen. Där har jag inte haft någon starthäst på många år under den helgen. Senast var det Zan Zico och det är klart att det är extra roligt att vara med där, tyckte Håkan.

De som hade spelat Gävlehästen kunde glädja sig åt hela 16,62 i vinnarodds.

Mer läsning

Annons