Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlehäst vann V75-final

Det är verkligen inte varje dag som en Gävlehäst vinner en V75-final men under lördagseftermiddagen var det ett faktum när Erik Lindegren styrde egentränade Ochongo Face till en snygg seger som var värd hela 200 000 kronor.

Annons

Från ett fint läge bakom bilen var man med fint i början men blev då också först i andra spår. 1500 kvar släppte man ned en häst och fick andra ytter men bara i 300 meter innan Erik lyfte ut sin häst och gick fram utvändigt om ledande Space Photo.

I sista svängen fick ledaren ett litet övertag men sedan närmade sig Gävlehästen steg för steg och 75 meter från mål hade man avgjort på ett alldeles lysande sätt. Vinnartiden blev lysande 1.12,6/2140a och vinnaroddset på Gävlehästen blev 7,01.

Ochongo Face har nu tjänat drygt 420 000 kronor under en tämligen kort period och med tanke på lördagens insats borde det kunna bli mer framöver.

– Jag ville inte att Robert skulle få bestämma för mycket i spets. Hästen var så bra som jag hade hoppats och det känns extra skönt nu eftersom jag hade stuckit ut hakan tidigt under veckan. Det här är första gången som jag vinner en V75-final, berättade Erik efter att ha tagit sin tredje V75-seger för året.

Mer läsning

Annons