Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlehästar heta just nu

Under fredagskvällen på Rommetravet tog Olle Alsén-tränade Quantum Doubles sin andra raka seger.

Annons

Tillsammans med Annie Skoglund i sulkyn skrällde det sexåriga stoet i lärlingsloppet – Einar Johanssons Minne till 55,70 gånger pengarna. Gävleekipaget fick en fin resa i andra utvändigt och kunde avvakta i den positionen till upploppets början. Över upploppet avslutade Double Eagle-dottern fint till seger på 1.14,0/1640a. Segern var värd 20 000 kronor.

Loppet var ett försökslopp där Quantum Doubles genom sin seger kvalificerade sig för finalen senare under kvällen. I finalen ledde Gävleekipaget länge, men Quantum Doubles stumnade över upploppet och slutade tvåa. Andraplatsen i finalen var värd 16 500 kronor.

Olle Alsén tog ytterligare en tränarseger under torsdagen på Sundbyholmstravet. Det sexårige kallblodet Järvsö Elviz utklassade sina konkurrenter och tog en överlägsen seger på 1.26,2/2180 tillsammans med Fredrik Linder i sulkyn. Med 750 meter kvar attackerade ekipaget från rygg på ledaren och kopplade snabbt greppet om loppet. Järvsöfaks-sonen svarade för en stark slutrunda och gick undan till överlägsen seger i fin stil. Segern var värd 10 000 kronor och vinnaroddset blev 2,22.

Under torsdagen blev det även seger för Gävlehästen Cast Bolt tillsammans med Linda Höijer i sulkyn. Den femårige valacken öppnade som vanligt kvickt ifrån start och övertog ledningen efter dryga 500 meter. Det blev dock en tuff öppning, där 500 meter travades på 1.08. Trots det höga utgångstempot kunde Home Alone-sonen håll undan till seger på 1.13,6/1640a. Vinnaroddset på den Carola Andersson Sköld-tränade valacken blev 4,44 och segerchecken uppgick till 10 000 kronor.

Mer läsning

Annons