Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlekusken Erik Lindegren tog med dottern på jobbet: "Det är ganska fridfullt"

Gävletravets Erik Lindegren fick sällskap av dottern Astrid i vagnen bakom hästen Perfect Time. När han visade upp klippet från turen på sin Facebooksida ifrågasattes säkerheten, men enligt Lindegren var den annorlunda barnpromenaden riskfri.
– Det var någon som trodde att det var livsfarligt, men det är en fyrhjulsvagn med broms på alla fyra hjul, säger Lindegren.

Annons

Sporten når Erik Lindegren efter gårdagens tävlingar på Visbytravet, där han inte lyckades hålla för favoritskapet med Francais Du Gull.

– Det gick inte bra i går. Jag förlorade med storfavorit, men så är det, säger Lindegren som tidigare i veckan publicerade ett filmklipp, som går att se i toppen av denna artikel, på sin Facebooksida.

Läs också: Lindegrens stjärna fortsätter att vinna: "Han är fantastisk"

Klippet, som nu fått stor uppmärksamhet, visar när Lindeberg skrittar med hästen Perfect Time tillsammans med dottern Astrid, fyra månader.

– Det är ganska fridfullt. Det var någon som trodde att det var livsfarligt, men det är en fyrhjulsvagn med broms på alla fyra hjul. Skulle hästen bli rädd så är det bara att trycka ner bromsarna. Det är ganska riskfritt. Det finns annat i livet som är bra mycket farligare, säger Lindegren och fortsätter:

– Hon fick vara med och lyssna på lite fågelkvitter och vara ute med pappa en stund. Det var väl bra det.

Lindegren hoppas nu att dottern kan ärva hans intresse för hästar längre fram.

– Just nu fick hon inte välja men när hon blir äldre får hon välja.

Läs också: Lindegren tror på Ochongo Face inför flytten

Nu väntar ett par tävlingsfria dagar för Lindegren, som också hoppas hinna med midsommarfirande tillsammans med familjen.

– Jag ska till Rättvik på lördag, så jag har ganska lugnt på torsdag och fredag. Men jag har personal som är ledig så jag har ändå stall som ska skötas. Men det ska nog hinnas med lite midsommarfirande också, säger Lindegren.

Läs också: Lindegren skickar stjärnhästen till Frankrike

Mer läsning

Annons