Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmatränaren Troels Andersen om fredagens V64: "Bör ha en rejäl chans"

Hallå där hemmatränare Troels Andersen, som kör tre hästar under fredagens V64-omgång på Gävle och hoppas en hel del på en av sina körningar.

Annons

Hur är läget med stallet för dagen?

– Jag tycker att det börjar se bra ut och vi kommer igen mer nu igen. Hästarna har haft dåligt med lopp och jag själv har varit avstängd. Främst hoppas jag på en hel del av mina fyra treåringar, varav en startar den här gången, berättar Troels.

Hur är det med Ready For Money som har visat så hög kapacitet i loppen?

– Hon kan massor men vi har fått ta det lite lugnt då hon inte ätit som hon ska. Nu har vi ändrat lite med fodret och jag tycker att det ser ut som det kan vara på rätt väg. Jag hade tänkt att starta henne i E3-försöken på Bergsåker på måndag men nu är det viktigast att hon får chansen att lägga på sig en del kilo, resonerar Troels.

LÄS OCKSÅ: Roger Nygrens tips inför V64 på Gävletravet: "Hingsten har övertygat stort"

Tre lopp kör Troels under fredagen och två av dessa tränar han själv. Så här säger han om sina tre uppsittningar:

– Modern Talking (2) är en riktigt fin häst som jag hoppas en hel del på inför framtiden. Det känns som det är en häst som ska kunna utvecklas mycket. Hon var fin i kvalet men har sedan haft några små blessyrer och har tränats mycket men inte fått något hårt jobb. Hade hon fått det jobbet i sig hade jag trott på bra chans men nu kör vi i stället lite försiktigt men om det klaffar kan hon duga en bit.

– Picasso (9) kom bort i ett lopp som kördes i för dåligt tempo senast. Han jobbar bra efter det och har fått en okej uppgift här. Distansen tror jag är ett plus och jag tror att han kommer att bli mycket bra över lång distans framöver. Det är ett enklare lopp nu än senast och han bör ha en rejäl chans att vinna loppet.

– Bebop’s Tuva Lee (10) ägs av en kompis till mig som påstår att hästen är bra i ordning för dagen. Spåret lite långt ut kanske men hon ska vara snabb från start så jag hoppas hamna skapligt till. Det kan vara en outsider i ett lopp som inte ser ut att innehålla så tuffa hästar, slutar hemmatränare Andersen inför fredagstravet.

Mer läsning

Annons