Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Gävletravet: Hallå där...Ari-Pekka Pakkanen

Hallå där...Ari-Pekka Pakkanen, travtränare i Tammerfors i Finland med filial vid Solvalla.

Annons

Pakkanens hästar brukar hävda sig väl vid starter i Sverige och tränaren verkar nöjd med upplägget att finnas i två länder.

– Jag har fantastiskt bra personal i Sverige så därför finns jag oftast hemma här i Tammerfors, säger han när vi når honom på telefon.

– Jag har 18 hästar här hemma och sedan har vi för tillfället 15 hästar i Sverige. Jag tycker att de går bra och de tre som jag skickar upp till Gävle är tre som jag tycker är i form, berättar Ari-Pekka.

Tränaren finns inte på plats på Gävle på fredagskvällen men han har gått igenom programmet en del och säger så här om sina chanser:

– Ganador (4) är en bra häst för klassen som vi har väntat oss mer av än han visat. På Eskilstuna senast var han inte som bäst men jag tror att det berodde på den dåliga banan. Om han tävlar som han ska så bör han kunna hävda sig bra här.

– B W T Engaged (5) är en bra häst som var femma i det finska Derbyt som fyraåring. Han var duktig vid segern senast. Gången innan satt han fast med sparade krafter. Jag tycker att det ser ut att vara flera bra hästar emot men jag tror mycket på min häst och han bär ha den bästa chansen till vinst av mina tre hästar.

– Angela Vacation (8) var kanonbra senast. Då gick hon i ledningen hela vägen. Hon är inte blixtrande snabb från start men är tuff så jag tror att Jorma laddar framåt tidigt. På form är hon utan tvekan en av de som kan vinna men det enda lilla problemet kan vara att hon inte är så speedig.

Visst låter det väl som Ari-Pekka har stora förhoppningar på sina hästar som samtliga körs av Jorma Kontio?

Mer läsning

Annons