Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Gävletravet: Hallå där...Jan-Olov Åberg

Jan-Olov Åberg, Bollnästränaren som startat året bra, och som nu kommer till Gävle för att köra i fem av loppen vid lunchtravet under torsdagen.

Annons

Jan-Olov är en kusk som alltid varit bland de bästa i den här delen av landet och främst är han skicklig på att smyga med och fixa fina pengar med hästar som inte är så betrodda.

– Det har gått bra både för stallet och för mig som kusk och den här tiden på året brukar det inte vara på det sättet. Jag driver ett litet stall på tolv hästar och tycker att de har gjort det klart över förväntan. Sju segrar den här tiden på året är jag inte van vid, berättar Bollnästränaren.

– Jag tycker att det ser ganska bra ut för dagen och någon eller några av de fem jag kör på Gävle kanske kan bidra med att bättra siffrorna ytterligare, resonerar Jan-Olov.

Fem hästar, varav tre egentränade, sitter han upp bakom på Gävle och så här säger han om dem:

– Machu Pichu (3) har det strulat en hel del för. Hon kom fel på det senast och är ursäktad. Hon har riktigt bra form men har nu fått helt fel läge och då får vi vara nöjd med pengar.

– Wille Sherona (4) är en amatörhäst som jag tycker gjort det bra i de två senaste loppen som jag kört honom. Läget nu gör ändå att vi får vara nöjda om det blir en skaplig slant.

– Västerbo Jackpot (5) är också en amatörtränad häst. Han agerar knepigt och vid segern näst senast tog han inte alls i förrän in på upploppet. Då blev det mycket bra fart på honom så han kan en del. Nu senast gick han bara 100 meter sedan jag vridit ut honom och sedan lade han ner verskamheten helt. Han är så pass bra i grunden att han är en outsider nu.

– Global Rooney (6) gör debut i tävlingssammanhang. Ägaren som har hästen hos mig sköter mycket av körningen själv med honom. Det är en rätt så trevlig häst men jag tror inte att han är riktigt färdig för att uträtta stordåd ännu. Det känns som han får starta igång.

– Cobs Igorette (9) är bra igång nu och allra bäst är hon med snälla lopp då hon får gå med i ryggar. Senast hamnade hon i en iskall rygg men gick sedan starkt in i mål. Formen är riktigt bra och får hon sitt lopp så är hon en av de som kan vinna loppet. Hon är min klart bästa chans för dagen, slutar Jan-Olov Åberg.

Mer läsning

Annons